در زمانهای گذشته برخی روزها و برخی ساعات به عنوان ساعات سعد و نحس معرفی شدهاند. به طوری که افراد در آن ساعات از انجام برخی کارها خودداری میکردند و بر این باور بودند که در صورت انجام کاری، عواقب بدی در انتظار آنها خواهد بود. در مقابل روزهایی وجود دارند که نحس نیستند و با نام سعد شناخته میشوند. این ساعات و روزها هنوز هم در عقاید برخی افراد زنده مانده است و در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت.
ساعات سعد چه ساعاتی هستند؟
روزهای قمر در عقرب از جمله روزهای نحس محسوب میشوند و قدیمیها معتقد هستند که در صورت انجام کاری یا گرفتن تصمیمی در این روزها، اتفاق ناگواری برای آنها خواهد افتاد. بقیه روزهای سال که نحس نیستند، سعد هستند. سعد در لغت به معنی خوشبختی و نیکی است.
توجه داشته باشید که بر اساس عقاید اسلامی تمای روزهای سال، فرصتی است که خداوند به ما برای زندگی کردن بخشیده است و همه روزها سعد و نیک هستند. در نتیجه در این دیدگاه روز یا ساعاتی با عنوان نحس وجود ندارد.
بیشتر بخوانید ساعت جفت فرشتگان
ایام و ساعات نحس
در دیدگاه برخی افراد ساعت و روزهای زیر جزو ساعات نحس محسوب میشوند؛
قمر در عقرب
توجه داشته باشید که به هر یک از ماههای شمسی یعنی فروردین تا اسفند نام یکی از صورتهای فلکی به نامهای حمل، ثور، جوزا، سرطان، اسد،سنبله، میزان، عقرب، قوس، جدی،دلو و حوت داده شده است. قمر در عقرب جزو ایامی است که نحس بودن آن هم عمل نجوم و هم بر اساس مستندات علمی ثابت شده است.
قرارگیری ماه در برج عقرب، قمر در عقرب و قرارگیری خورشید در برج عقرب، شمس در عقرب نامیده میشود. قمر در عقرب جزو روزهای نحس بوده که ستارهشناسان معتقد هستند که در این روزها نباید کاری انجام داد.
محاق
محاق نیز جزو ایام نحس محسوب میشود. محاق به ماههای آخر قمری که ماه به سختی در آسمان دیده میشود، گفته میشود. در این روزها نیز انجام خیلی از کارها منع شده است.
کارهایی که در ساعات نحس به انجام آنها نهی شده است؛
- انجام کارهای عبادی و نوشتن دعا
- نامگذاری یا تعویض نام
- نزدیکی یا انعقاد نطفه
- شروع تجارت یا افتتاح کسب و کار
- مسافرت
- خرید و فروش
- طلب حاجت
- ازدواج