پماد کلوتریمازول یکی از داروهای رایج برای درمان عفونت های ناشی از قارچ است که تاثیری خیلی خوبی نیز در این زمینه دارد . در ادامه با زیبامون دات کام همراه باشید تا اطلاعات خوبی در رابطه با موارد مصرف کلوتریمازول ، عوارض جانبی کرم کلوتریمازول و روش استفاده از این پماد کسب کنید .
پماد کلوتریمازول برای چیست ؟
پماد کلوتریمازول (Clotrimazole) یک داروی ضد قارچ است و برای درمان عفونتهای پوستی ناشی از قارچ (مخمر) مورد استفاده قرار می گیرد . در واقع کلوتریمازول انواع مختلفی از عفونت های قارچی از جمله موارد زیر را درمان می کند :
- عفونت پای ورزشکار
- درماتوفیتوز یا کچلی یا قارچ پوستی یا کرم حلقوی (ringworm)
- عفونت قارچی ناخن
- بثورات عفونی ناشی از پوشک
- بثورات ایجاد شده در چین های پوستی یا اینترتریگو (intertrigo)
- برفک
- عفونت واژن
کلوتریمازول معمولا به شکل پماد ، اسپری و محلول موجود است که با توجه به مشکلات موجود در پوست و قسمتی از بدن که دچار عفونت شده است ، بهترین نوع از کلوتریمازول توسط پزشک تجویز می شود .
حتما بخوانید : قارچ پوستی و درمان آن
پماد کلوتریمازول برای قارچ پوستی
کرم کلوتریمازول معمولا برای درمان قارچ پوستی تجویز می شود تا رشد قارچ بر روی پوست را متوقف کند . این پماد را باید بر روی قسمت های آسیب دیده پوست مورد استفاده قرار دهید . به این صورت که محل مورد نظر را تمیز و کاملاً خشک کنید و سپس این پماد را طبق دستور پزشک بر روی پوست آسیب دیده بمالید .
دوز و طول درمان با کلوتریمازول به نوع عفونت تحت درمان بستگی دارد . بنابراین نباید از این پماد بیشتر یا کمتر از مقداری که پزشک تجویز کرده است ، استفاده کنید . زیرا با اینکار نه تنها وضعیت قارچ پوستی شما سریعتر بهبود پیدا نخواهد کرد بلکه ممکن است عوارض جانبی استفاده از این پماد افزایش پیدا کند .
پماد کلوتریمازول را باید به اندازه کافی بر روی قارچ پوستی و پوست اطراف ناحیه آسیب دیده بمالید و بعد از استفاده از این پماد حتما دستهای خود را بشویید . بعد از استفاده از این پماد ناحیه را نپیچید ، نپوشانید و پانسمان نکنید مگر اینکه پزشک توصیه کرده باشد بعد از استفاده از کرم کلوتریمازول پوست را با پانسمان بپوشانید .
کرم کلوتریمازول را به طور مرتب و تا زمانی که پزشک تجویز کرده باید استفاده کنید تا شاهد اثربخشی این پاد در درمان عفونت قارچی پوست باشید . به یاد داشته باشید که این پماد را هر روز در ساعت مشخص استفاده کنید تا تاثیر بهتری در درمان عفونت قارچی پوست داشته باشد .
حتی اگر بعد از چند روز استفاده از پماد کلوتریمازول آثار بهبودی روی پوست مشاهده کردید ، نباید مصرف این پماد را قطع کنید و باید کرم کلوتریمازول را برای دوره درمانی که تجویز شده است ، به طور کامل مورد استفاده قرار دهید . زیرا قطع زود هنگام دارو ممکن است به رشد قارچ ادامه دهد ، که این موضوع می تواند منجر به عود عفونت قارچی در پوست شود .
حتما بخوانید : قارچ ناخن پا و دست، علائم و درمان قارچ ناخن
پماد کلوتریمازول واژینال | کرم کلوتریمازول برای خارش ناحیه تناسلی
کرم کلوتریمازول یکی از داروهای رایج و موثر برای درمان عفونت قارچی واژن یا خارش ناحیه تناسلی است که معمولا برای این منظور ، پماد کلوتریمازول واژینال تجویز می شود . البته باید بدانید که این دارو را حتما با تشخیص و تجویز پزشک استفاده کنید . زیرا گاهش اوقات ممکن است خارش ناحیه تناسلی به دلایل دیگری به جز عفونت قارچی ایجاد شده باشد و با استفاده خودسرانه از کرم کلوتریمازول شرایط بدتری را تجربه کنید . بنابراین به هیچ عنوان بدون تجویز پزشک ، نباید از کلوتریمازول واژینال استفاده کرد .
پماد کلوتریمازول را تا چه زمانی باید مصرف کرد ؟
به طور معمول بهتر است از کرم کلوتریمازول برای حداقل 2 هفته استفاده کنید ، حتی اگر همه علائم عفونت از بین رفته باشد ، باید به مصرف دارو تا زمان توصیه شده توسط پزشک ادامه دهید تا از بازگشت آن جلوگیری کنید . در صورت نیاز تا 4 هفته نیز این پماد قابل استفاده است .
طبق تجویز پزشک معمولا 2 تا 3 بار در روز کلوتریمازول را روی ناحیه آسیب دیده بمالید . معمولا اگر 3 بار در روز از آن استفاده کنید بهترین اثربخشی را خواهد داشت . اگر ناحیه آسیب دیده بزرگ یا مودار است ، بهتر است از اسپری یا محلول کلوتریمازول استفاده کنید .
اگر از کلوتریمازول برای پا استفاده می کنید ، مطمئن شوید که قبل از استفاده از کلوتریمازول ، پاها را مخصوصاً بین انگشتان پا شسته و خشک کرده اید .
اگر قرار است از پمادکلوتریمازول بر روی پوست صورت استفاده کنید توجه داشته باشید که از این پماد در نزدیکی دهان ، لب و چشم استفاده نکنید .
اگر استفاده از کلوتریمازول خود را فراموش کرده اید ، نگران نباشید . فقط به محض به یاد آوردن ، آن را اعمال کنید و سپس به روال معمول خود ادامه دهید .
اگر بیش از حد از کرم ، اسپری یا محلول کلوتریمازول استفاده می کنید یا بیشتر از نیاز از این پماد روی پوست بمالید ، ممکن است پوست شما قرمز یا تحریک شود . اگر این اتفاق افتاد ، دفعه بعد مقداری کمتری از پماد کلوتریمازول را بر روی پوست استفاده کنید .
حتما بخوانید : معرفی راه های درمان قارچ پوستی کشاله ران
پماد کلوتریمازول در بارداری
از انجایی که در دوران بارداری نیز احتمال ابتلا به عفونت قارچی واژن وجود دارد ، ممکن است پزشک برای درمان این عفونت قارچی در دوران بارداری نیز کلوتریمازول را تجویز کند ؛ زیرا این پماد معمولا برای خانم های باردار ایمن و بی خطر است و هیچ مدرک علمی مبنی بر استفاده از پماد کلوتریمازول در بارداری که منجر به تولد نوزاد با نقائص مادرزادی ، منجر به سقط جنین ، منجر به زایمان زودرس یا کم وزنی نوزاد ، منجر به تولد نوزاد مرده وجود ندارد . اما در هنگام استفاده از کرم کلوتریمازول در بارداری ملاحظات بیشتری داشته باشید . مثلا به جای استفاده از اپلیکارتور پماد ، از انگشت برای پاد زدن استفاده کنید و حتما استفاده از این دارو را تجویز و تشخیص پزشک شروع کنید .
با توچه به اینکه پزشک زنان از عوارض و خطرات کرم کلوتریمازول در بارداری مطلع است ، بنابراین بهتر است در صورت بروز عفونت واژن در بارداری ، حتما به پزشک مراجعه کنید تا بهترین و مناسب ترین روش درمانی برای شما تجویز شود .
حتما بخوانید : همه چیز درباره قارچ پوستی و انواع درمان آن
پماد کلوتریمازول در دوران پریودی
پماد کلوتریمازول معمولا بعد از معاینه پزشک و تشخیص عفونت قارچی واژن تجویز می شود . بنابراین اگر کلوتریمازول برای شما تجویز شده است ، حتما باید این پماد را به طور کامل مورد استفاده قرار دهید حتی اگر در دوران پریودی باشید . این پماد هیچ تاثیر منفی نخواهد داشت و نباید مصرف کرم کلوتریمازول را به خاطر شروع پریودی قطع کنید زیرا با این کار روند درمان با کلوتریمازول قطع می شود و اثربخشی که باید داشته باشد را مشاهده نخواهید کرد . بنابراین از کرم کلوتریمازول در دوران پریودی نیز استفاده کنید و نگرانی از این بابت نداشته باشید .
حتما بخوانید : علت خارش واژن با ترشح چیست | خارش واژن بدون ترشح به چه دلیل است؟
عوارض جانبی پماد کلوتریمازول
کلوتریمازول نیز می تواند مانند همه داروها ، عوارض جانبی ایجاد کند ، اگرچه ممکن است همه افراد این عوارض جانبی را تجربه نکنند . معمولاً با قطع مصرف کلوتریمازول ، عوارض جانبی از بین می روند .
از جمله عوارض جانبی کلوتریمازول عبارتند از :
- تحریک شدن پوست
- قرمز شدن پوست
- درد یا احساس سوزش در پوست
- ایجاد برجستگی های جوش مانند روی پوست
- ایجاد حساسیت یا پوسته پوسته شدن پوست درمان شده
اما به طور کلی اگر پزشک به شما توصیه کرده است که از این پماد استفاده کنید ، به یاد داشته باشید که او قضاوت کرده است که مزایای استفاده از ایین دارو برای شما بیشتر از خطر عوارض جانبی است . معمولا بسیاری از افرادی که از این دارو استفاده می کنند عوارض جانبی جدی ندارند . در صورتی که این عوارض جانبی تشدید شوند و یا تداوم داشته باشند مثل ایجاد تاول ، ترشح ، زخم های باز ، بهتر است حتما این موضوع را به پزشک خود اطلاع دهید .
حتما بخوانید : علائم و درمان لکه های سفید قارچی روی پوست + تصاویر
سخن اخر
کلوتریمازول یکی از داروهای ضد قارچی هست که معمولا به شکل پماد برای متوقف کردن رشد قارچ و درمان قارچ پوستی و واژن تجویز می شود و تاثیر خیلی خوبی نیز در درمان این مشکل خواهد داشت به شرطی که کلوتریمازول را حتما با تجویز پزشک مصرف کنید و دوره درمان را نیز به طور کامل طی کنید تا شاهد اثربخشی این دارو در درمان عفونت های قارچی باشید .
مطالب مرتبط و پیشنهادی :
چگونه از محلول کلیندامایسین برای بهبود جوش صورت استفاده کنیم؟
لیدوکائین چیست و چه کاربردهایی دارد؟ + مزایا و مضرات آن
پماد زینک اکساید چیست؟ + بررسی فواید و عوارض و نحوه استفاده