از سال ها پیش افراد در فکر پیدا کردن راه حل مناسبی برای درمان بی دندانی بوده اند. تا این که آزمایشات فردی به نام برانمارک منجر به پیدایش روش ایمپلنت دندان شد. تا سال ها این روش فقط توسط تعداد محدودی از دندان پزشکان برای قشر خاصی مورد استفاده قرار می گرفت. به مرور زمان این روش برای درمان بی دندانی بصورت قابل توجهی گسترش پیدا کرد.
ایمپلنت دندانی چیست؟
ایمپلنت های دندانی قطعات فلزی از جنس تیتانیوم هستند. این قطعات به عنوان ریشه ی دندان در استخوان فک بیمار قرار داده می شوند. این پایه ها در حقیقت حکم ریشه ی پروتز ها را دارند.
ایمپلنت دندان برای چه کسانی می تواند مناسب باشد؟
فرد به هر دلیل که یک یا چند دندان خود را از دست بدهد می تواند از ایمپلنت های دندانی استفاده کند. در این روش کیفیت سایر دندان ها حفظ می شود و نیازی نیست که دندان های مجاوردندان از دست رفته را تراش دهیم. پایه های ایمپلنت درون استخوان فک بیمار قرار داده می شود و بعد از این مرحله روکش مورد نظر را روی پایه های ایمپلنت قرار می دهند. از این روش می توان حتی برای کل فک بیمار نیز استفاده کرد.
جنس و اجزای تشکیل دهنده ی ایمپلنت های دندانی؟
هر ایمپلنت از دو بخش فیکسچر و اباتمنت تشکیل می شود. جنس این اجزا تیتانیومی است. این فلز زیست سازگار است. با ساختار بدن انسان سازگار است. ایمپلنت های دندانی طی جراحی جزیی در استخوان فک بیمار قرار داده می شوند. در فرآیند جراحی حفره ای در استخوان فک بیمار ایجاد می شود. فیکسچرها درون استخوان فک قرار داده می شوند. اباتمنت ها روی فیکسچر قرار می گیرند و در مرحله ی بعدی روکش مورد نظر روی آن ها چسبانده می شوند.
احتمال موفقیت روش ایمپلنت دندان چقدر است؟
به طور کلی میانگین احتمال موفقیت ایمپلنت های دندانی در حدود 95 درصد است. با این حال احتمال موفقیت این روش به عوامل مختلفی وابسته است:
شرایط و وضعیت بیمار: یکی از عوامل بسیار مهم و تاثیرگزار در میزان موفقیت ایمپلنت های دندان شرایط بیمار است. بیماری های متابولیکی کنترل نشده مانند دیابت و مشکلات و ناهنجاری های لثه ای می توانند میزان موفقیت این روش را به شدت تحت تاثیر قرار دهند. علاوه براین مواردی که به آن ها اشاره کردیم استعمال سیگار و مصرف مشروبات الکلی، احتمال شکست ایمپلنت های دندانی را افزایش می دهند.
معمولا در انجام ایمپلنت های دندانی محدودیت های زیادی وجود ندارد ولی در صورت ابتلای فرد به بیماری هایی مانند پوکی استخوان شاید نتوانیم از درمان ایمپلنت دندان استفاده کنیم.
دندانپزشک:دندان پزشک باید از مهارت لازم و تجربه ی کافی برای انجام جراحی ایمپلنت دندان برخوردار باشد.
ایمپلنت های دندانی : ایمپلنت های دندانی انواع و برند های مختلفی دارند. ایمپلنتی برای فرد مناسب خواهد بود که با بافت استخوان فک بیمار به راحتی جوش بخورد.
مراقبت های بعد از انجام ایمپلنت دندان: خود بیمار نقش بسیار مهمی در میزان ماندگاری ایمپلنت های دندانی دارد. حفظ بهداشت دندان ها، رعایت نکات بهداشتی، عدم استعمال سیگار و مشروبات الکلی به حفظ و ماندگاری ایمپلنت های دندانی کمک می کنند. یکی از اقدامات ضروری می تواند مراجعه منظم و دوره ای به پزشک برای بررسی وضعیت سلامت ایمپلنت ها و دندان های دیگر باشد.
کاشت ایمپلنت های دندانی به چه صورت است؟
کاشت ایمپلنت های دندانی در مطب دندان پزشکی طی جراحی جزیی انجام می شود. برای این کار پزشک حفره ای در استخوان فک بیمار ایجاد می کند و پایه ی ایمپلنت را در استخوان فک بیمار قرار می دهد. بعد از گذشت مدت زمانی بافت استخوان اطراف ایمپلنت شروع به رشد می کند اطراف ایمپلنت ها را در بر می گیرد و پایه ها را در فک بیمار ثابت و بدون حرکت می کند. بعد از این که پایه ها کاملا درون فک بیمار ثابت می شوند می توان روکش مورد نظر را روی پایه ها قرار داد.
بیمار برای انجام این جراحی توسط پزشک بی حس می شود و دردی را حس نمی کند. برای تسکین درد بعد از جراحی نیز می توان طبق تجویز پزشک از مسکن استفاده کرد.
عوارض جراحی ایمپلنت دندان ؟
بعد از انجام جراحی دندان ممکن است فرد در ناحیه ی جراحی دچار درد و تورم شود. این امری کاملا طبیعی است. پزشک معمولا برای به حداقل رساندن این عوارض داروهای خاصی را برای بیمار تجویز می کند. در غیر این صورت این جراحی عوارض جانبی خاصی را در پی نخواهد داشت.
در نهایت باید بگوییم که ایمپلنت دندان بهترین روش برای پر کردن جای خالی دندان از دست رفته است. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به وب سایت ما مراجعه کنید و یا با شماره های زیر تماس بگیرید تا مشاوران ما شما را راهنمایی کنند.
09907575065
09905776468
02177978249