کمردرد، یکی از شایعترین مشکلات مربوط به ستون فقرات است که اغلب در سنین 30 تا 50 سالگی رخ میدهد. درد کمر دلایل مختلفی دارد که از مهمترین آنها میتوان به پارگی دیسک کمر و شکستگی مهرههای کمر اشاره کرد. به هر دلیلی که دچار کمردرد شده باشید، باید برای تشخیص مشکل خود به متخصص ستون فقرات مراجعه نمایید تا بهترین نتیجه را از روند درمان خود دریافت کنید.
متخصص مربوطه با معاینه فیزیکی و بررسی نتیجه آزمایشات، علت درد و شدت آن را تشخیص داده و بهترین روش درمانی را برای شما در نظر میگیرد. در ادامه این مقاله در مورد دلایل کمردرد و درمان آن صحبت کرده و بهترین جراح دیسک کمر را معرفی میکنیم.
درمان پارگی دیسک کمر
دیسک کمر یکی از رایجترین دلایل ایجاد کمردرد است که سالانه افراد زیادی را در سراسر دنیا درگیر میکند. دیسکها، صفحات بیضیشکلی هستند که در بین مهرههای ستون فقرات قرار دارند و از سایش آنها بر روی یکدیگر جلوگیری میکنند. این صفحات از دو لایه بیرونی و درونی تشکیل شدهاند.
لایه بیرونی دیسک جنسی سخت شبیه به غضروف دارد که لایه ژلهای میانی را احاطه کرده است. پارگی دیسک کمر زمانی رخ میدهد که لایه بیرونی شکاف برداشته و مواد مرکزی دیسک از جای خود خارج شود. این مواد به سمت قسمت داخلی ستون فقرات حرکت کرده و بر روی نخاع و اعصاب فشار وارد میکنند. فشار واردشده باعث التهاب و تورم در ناحیه آسیبدیده میشود و در نهایت درد را ایجاد میکند. هرچه شدت پارگی بیشتر باشد، فشار بر روی نخاع افزایش یافته و بیمار با مشکلات جدیتری روبرو میشود.
درمان پارگی دیسک کمر با توجه به میزان آسیبی که به آن وارد شده است، انجام میشود. در اغلب موارد پزشک استراحت همراه با انجام ورزشهای ملایم، مصرف داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی، گرمادرمانی، سرمادرمانی و ماساژ را برای بیمار تجویز میکند. در صورتی بیمار همچنان احساس درد داشته باشد یا شدت آسیبدیدگی به حدی باشد که به نخاع آسیب جدی وارد کند، پزشک در نهایت عمل جراحی دیسک را به بیمار پیشنهاد میدهد.
بهترین جراح دیسک کمر
ستون فقرات اصلیترین بخش استخوانبندی بدن محسوب میشود که تمام توانایی حرکتی بدن انسان مانند نشستن، چرخیدن، خم شدن و ... را برعهده دارد. از طرف دیگر، نخاع یکی از حیاتیترین بخشهای بدن انسان است که در درون مهرههای ستون فقرات قرار دارد. هر آسیبی که به ستون فقرات و بخشهای مختلف آن وارد شود، توانایی حرکتی بدن را مورد حمله قرار داده و با آسیب به نخاع و اعصاب، مشکلات بسیار جدی را برای بیمار ایجاد میکند، تا جایی که ممکن است حتی منجر به مرگ او شود. با این حساب، شناخت بهترین جراح دیسک کمر و مراجعه به او برای درمان اختلالات ایجاد شده، اهمیت بسیار بالایی دارد.
بهترین جراح دیسک کمر ویژگیهایی دارد که از مهمترین آنها میتوان به دانش بالا و مهارت انجام جراحی اشاره کرد. تخصص کافی در زمینه اختلالات و بیماریهای مربوط به ستون فقرات، آشنایی با جدیدترین تکنیکها و روشهای روز دنیا، تشخیص دقیق بیماری و انتخاب درست روش درمان، از جمله ویژگیهای بهترین جراح دیسک کمر است. البته تنها داشتن دانش و تجربه بالا برای یک جراح خوب، کافی نیست.
بهترین جراح دیسک کمر باید مهربان و خوشبرخورد باشد و با حوصله و صبوری با بیمار صحبت کند. احساس صمیمیت با بیمار باعث جلب اعتماد شده و نگرانی و استرس را از او دور میکند و در نتیجه روند درمان با موفقیت بیشتری پیش میرود.
شکستگی مهرههای کمر
مهرههای ستون فقرات نیز مانند دیگر استخوانهای بدن دچار آسیب و شکستگی میشوند. این آسیب به دلایل مختلفی چون سقوط از بلندی، تصادف با اتومبیل، ضربه در حین ورزش، بلند کردن اجسام سنگین یا حتی پوکی استخوان در کهنسالی، رخ میدهد.
شکستگی مهره های کمر روشهای درمانی متعددی دارد که بر اساس نوع شکستگی و میزان آسیبی که وارد شده است، به بیمار پیشنهاد میشود. گاهی اوقات این شکستگی جزئی بوده و با روشهای سادهای چون بستن کمربندهای طبی و انجام حرکات توانبخشی بهبود مییابد. در صورتی که شکستگی باعث آسیب به کانال نخاعی و اعصاب شود، از روشهای تهاجمیتر مانند جراحی برای درمان بیمار استفاده میشود.
لامینکتومی، یکی از روشهای جراحی شکستگی مهرههای کمر است که با باز کردن کانال نخاعی، فشار را از روی نخاع برمیدارد. پزشک پس از عمل جراحی درمانهای حرکتی مانند فیزیوتراپی را برای بیمار شروع میکند.
در این مقاله در مورد ستون فقرات و آسیبهای وارد شده بر آن صحبت کردیم و اطلاعاتی در مورد پارگی دیسک کمر و شکستگی مهرههای کمر در اختیارتان قرار دادیم. پارگی دیسک کمر یکی از شایعترین اختلالات مربوط به ستون فقرات است که سالانه بسیاری از افراد در سراسر دنیا را درگیر میکند.
روشهای متعددی برای درمان این اختلالات وجود دارد که بسته به شدت آسیبدیدگی برای بیمار انجام میشود. در صورتی شکستگی یا پارگی دیسک باعث آسیب به نخاع و اعصاب شود و روشهایی چون استراحت، ماساژدرمانی، فیزیوتراپی و ... جواب ندهد، در نهایت پزشک جراحی را به عنوان آخرین راهکار به بیمار پیشنهاد میدهد.