جوش زدن و تحریکات پوستی یکی از مشکلاتی است که اکثر خانم ها در دوران قاعدگی آن را تجربه می کنند و از آن معمولاً متنفر هستند. ممکن است شما تمام طول ماه مشغول مراقبت از پوست تان باشید و به محض اینکه وارد دوره پریود خود شدید تمام تلاش هایتان با جوش های کوچک و بزرگی که خیلی ناگهانی روی پوست تان ظاهر می شوند به باد بروند. این جوش های مزاحم گاهی حتی قبل از اینکه دوران قاعدگی شروع شود , روی پوست ظاهر میشوند. برای بعضی از خانم ها ده روز قبل از قاعدگی این جوش ها بروز می کنند و بعضی از خانمها در طول دوره قاعدگی آنها را تجربه می کنند. با ما در زیبامون دات کام همراه باشید , تا تمام مطالبی را که لازم است راجع به جوش های دوره قاعدگی و راههای پیشگیری از آنها بدانید با هم بررسی کنیم.
به چه دلیل در هنگام پریود جوش میزنیم؟
نوسانات هورمونی دوران قبل پریود که به آن PMS نیز گفته می شود, شرایط متفاوت و دردسرسازی را برای خانمها ایجاد میکنند. شما به دلیل این نوسانات ممکن است احساس خستگی کنید و یا درد داشته باشید و بدنتان مدام گر بگیرد و یکی دیگر از مواردی که ممکن است به خاطر نوسانات هورمونی در دوران پریود و PMS تجربه کنید جوش قاعدگی است.
در واقع هورمون ها جنایتکارانی هستند که باعث میشوند در دوره قاعدگی خانم ها اکثر مشکلاتی را که معمولاً تجربه می کنند, تحمل کنند. تغییرات هورمونی در این دوره باعث می شود که بدن خانم ها وارد یک شرایط جدید شود. قبل از اینکه پریود شروع شود سطح هورمون پروژسترون کم می شود و در عوض سطح هورمون استروژن بالا می رود و این تغییرات هورمونی روی تمام نقاط بدن از جمله غدد تولید چربی تاثیر بسیاری می گذارند و به علت اینکه غدد چربی تحریک شدند ترشح چربی در سطح بدن مسلما بیشتر می شود و این باعث می شود که جوش بزنید.
چربی هایی که از غدد چربی تولید می شوند خیلی سریع منافذ پوست را پر میکند و حتماً همه می دانید که بسته شدن منافذ پوستی منجر به آکنه و جوش میشود.یکی دیگر از مسائلی که تغییرات هورمونی روی آن تاثیر می گذارد تحریک شدن باکتری هایی است که مولد و علت اصلی آکنه هستند. این باکتری ها در این دوران به جنب و جوش می افتند و در نتیجه التهابات پوستی و جوش بیشتر میشود و پوست شما دستخوش تغییر میگردد.
فواید پریود برای بدن+همراه علت درد شکم هنگام پریود
علائم کلی پریود و دوره PMS
علائم PMS معمولا یک هفته قبل از خون ریزی ماهانه شروع می شود و در چند روز اول بعد از شروع خون ریزی از بین می رود. این علائم ممکن است روابط زنان و کارهای روزمره آن ها در خانه و محل کار را مختل کند. خانوم ممکن است در کنار مشکلات پوستی مانند جوش، اگزما و تشدید دیگر مشکلات پوستی موارد زیر را نیز تجربه کنند.
علائم سندرم پیش از قاعدگی یا PMS عبارتند از :
- خستگی شدید
- تغییرات خلق و خوی مانند زودرنجی، افسردگی و اضطراب
- اختلال در تمرکز
- تپش قلب
- بدبینی و سوء ظن (پارانویا) و اختلال در خویشتن شناسی
- اختلالات هماهنگی
- نفخ شکم، افزایش اشتها و ناراحتی معده و روده
- اسپاسم های عضلانی، بی حسی یا احساس سوزن سوزن شدن اندام ها
- غش کردن
- بی خوابی
- حفظ مایعات در بدن، حساس شدن پستان ها، کاهش تولید ادرار
علائم و نشانه های سندرم پیش از قاعدگی که ناشناخته هستند!
تفاوت بین جوش های هورمونی و جوش های دوره پریود و سایر انواع آکنه
اکثر بزرگسالان و خانوم هایی که آکنه را بعد از بلوغ تجربه می کنند احتمالا آکنه هورمونی دارند و در دوره پریود نیز این مسئله از همیشه جدی تر بروز میکند. همچنین خانوم های مبتلا به یائسگی یا منوپوز نیز احتمالا دارای آکنه هورمونی هستند. این نوع آکنه در بسیاری از افراد به صورت چرخه ای ظاهر می شود و زمانی که استرس زیاد است و یا در طی دوره قاعدگی و یا قبل از آن رخ می دهد.
تغییرات هورمونی می تواند از آکنه کیستیک تا آکنه غیر التهابی را ایجاد کند. نوع دیگری از آکنه که ناشی از مکانیزم دیگری است، آکنه مکانیکا نام دارد. این نوع آکنه معمولا در قسمت های دیگری از بدن به غیر صورت ایجاد می شود. آکنه مکانیکا نتیجه اصطکاک، فشار و حرارت زیاد است.
اکثر افراد مبتلا به این نوع آکنه معمولا در کمر و باسن شاهد این عارضه پوستی هستند. ورزشکاران یا کسانی که فعالیت زیادی دارند، بیشتر به این نوع آکنه مبتلا می شوند و بعضی خانوم ها نیز در دوره قاعدگی دچار این اکنه میشوند که معمولا پس از پایان این دوره اکنه نیز رفع میشود.
همچنین گاهی ممکن است با تاخیر زمان قاعدگی، جوش هایی روی پوست بدن و صورت ظاهر میشود. علت بروز این جوش ها در واقع عقب افتادن دوران قاعدگی به دلیل نوسانات هورمونی است.
چگونه جوش دوران قاعدگی را درمان کنیم؟
جوش های دوره قاعدگی معمولا پس از پایان یافتن این دوره محو میشوند و کاملا از بین میروند. اما مسلماً تحمل آنها می تواند به نوع خود به شدت سخت باشد. این جوش ها دردناک هستند و ملتهب می باشند در نتیجه برای خانمها ایجاد ناآرامی می کنند و آنها را حساس نیز می کنند. برای همین انجام روشهای ساده خانگی که می تواند باعث شود درد و التهاب این جوش ها کمتر شود ,آنقدرها هم بد نیست. شما می توانید با انجام روش های ساده زیر این جوش ها را تا حدی درمان کنید و از التهاب و درد آنها بکاهید.
- استفاده از یک کمپرس آب گرم 10 الی 15 دقیقه در روز . با کمک این روش علاوه بر اینکه درد این جوش ها کاهش پیدا میکند، همچنین کمپرس اب گرم باعث باز شدن منافذ پوستی و تخلیه جوش ها میشود.
- قرار دادن کمپرس آب سرد و یا یخ (5 الی 10). این روش صرفا برای کاهش دادن التهاب و درد جوش های ایجاد شده است.
- استفاده از بنزیل پراکسید که برای کاهش باکتری هایی که باعث تولید جوش میشوند به شدت موثر است و به از بین رفتن آکنه نیز کمک میکند .
- خوردن یک قاشق مربا خوری تخم کتان در وسط روز ( فقط به مدت دو هفته مصرف شود زیرا استفاده بی اندازه از آن عقیمی و ناباروری می اورد.)
- خوردن کاهو همراه با ناهار و شام
- خوردن یک عدد لیمو شیرین هر شب
همچنین فراموش نکنید خوراکی های که شما در دوران پریود یا قاعدگی میل می کنید تاثیر بسیاری بر روند درد شما و همچنین میزان جوش هایی که میزنید، در این دوره دارد. شما می توانید با تغذیه مناسب درد خود را کم کنید و همچنین مراقب وضعیت پوستی خود نیز باشید. پرتقال برای کاهش علائم قاعدگی بسیار مناسب است و به علت وجود ویتامین C برای پوستتان به شدت مفید عمل میکند. همچنین پرتقال حاوی ویتامین D و کلسیم می باشد و می تواند اضطراب و افسردگی را از بین ببرد. پرتقال همچنین فیبر بالایی دارد و می تواند مشکلات گوارشی را برطرف کند و به طور کلی باعث میشود قاعدگی اسان تری را پشت سر بگذارید.
کاپ قاعدگی چیست؟ فنجان پریودی زنان + آموزش گذاشتن و برداشتن آن
چگونه از جوش دوران قاعدگی پیشگیری کنیم؟
داروهای زیادی هستند که برای درمان آکنه و سایر مشکلات پوستی استفاده میشوند و خبر خوشحال کننده این است که شما میتوانید از همان داروها برای پیشگیری از جوش دوران قاعدگی نیز استفاده کنید. بنزیل پراکسید یکی از بهترین داروها در این زمینه است. هنگامی که یک هفته به شروع دوره قاعدگی تان مانده است شروع به استفاده از این دارو کنید. در ابتدا حجم خیلی کمی از آن را روی صورتتان استفاده کنید و هر چه به دوران قاعدگی تان نزدیک میشوید, مقدار آن را افزایش دهید .
همچنین محصولاتی که حاوی آلفاهیدروکسی اسید مثل گلیکولیک اسید و اسید لاکتیک هستند ، به پوست کمک میکنند که سلولهای مرده را پاکسازی کند و همچنین مانع این میشوند که منافذ پوستی بسته شود .این مواد قادر هستند که به سلولهای پوستی کمک کنند که در زمینه تولید سلول های جدید فعال تر شوند.
یکی دیگر از موادی که میتواند برای استفاده شما برای پیشگیری از جوش های قاعدگی بسیار کاربردی باشد, اسید سالیسیلیک است. این ماده نیز به شدت برای جلوگیری از ایجاد آکنه مفید عمل میکند و قابلیت این را دارد که سلولهای مرده را از روی پوست پاک سازی کند و همچنین مانع ایجاد جوش و آکنه های جدید شود. همچنین برای این روش نیز ابتدا مقداری کمی از آن را روی پوستتان استفاده کنید و سپس دوز مصرفی را افزایش دهید.
درمان خانگی برای جوش های هورمونی دوره قاعدگی
اگر شما هم از افرادی هستید که درمانهای سنتی و خانگی را به درمان های شیمیایی ترجیح می دهید باید بگویم که برای درمان جوش قاعدگی و جوشهای هورمونی در این زمینه تا حدی دستتان باز است. خوشبختانه مواد خانگی زیادی وجود دارد که می توانند به شما کمک کنند از افزایش جوشهای هورمونی جلوگیری کنید و ما اینجا هستیم تا یکی از بهترین مورد از بین این روش ها را ، به شما معرفی کنیم.
روغن درخت چای برای درمان جوش های دوره قاعدگی
روغن درخت چای یکی از آن مواد به شدت مفیدی است که می تواند در درمان انواع جوش ها کمک زیادی کند .روغن درخت چای قابلیت این را دارد که به خوبی التهاب را کاهش دهد. این روغن به علت اینکه غلظت کمی دارد بر روی پوست ته نشین نمیشود و می تواند نشانه های حساسیت های پوستی را تا حد زیادی بر روی بدن کم کند.
روغن درخت چای یکی از آن موادی است که در اکثر محصولات پوستی استفاده میشود و شما نیز میتوانید برای درمان جوشهای قاعدگی از آن استفاده بهینه ببرید. برای اینکه بتوانید بهتر از این روغن استفاده کنید بهتر است که آن را با روغنهای حاملی مثل روغن زیتون, روغن نارگیل و غیره ترکیب کنید. بعد از این که روغن چای را توانستید رقیق کنید از آن روی پوست تان به طور منظم استفاده کنید. البته قبل از استفاده جدی از این روغن مطمئن شوید که به آن حساسیت خاصی ندارید.
ماسک صورت با روغن درخت چای برای درمان جوش قاعدگی
مواد مورد نیاز برای تهیه ماسک صورت برای درمان جوش قاعدگی
- یک قاشق غذاخوری عسل طبیعی
- دو قاشق چای خوری روغن درخت چای
- یک قاشق غذاخوری ماست
طرز تهیه ماسک صورت با روغن درخت چای برای درمان جوش قاعدگی
برای قدم اول یک قاشق غذاخوری از عسل را با دو قاشق چای خوری از روغن درخت چای به خوبی مخلوط کنید. وقتی که مخلوط تان یکدست شد یک قاشق غذاخوری ماست را نیز به آن اضافه کنید و دوباره آنها را آنقدر هم بزنید تا یکدست شوند. خمیر بدست آمده را روی صورتتان که قبلاً آن را شسته اید قرار دهید و به آن اجازه دهید ۱۵ تا ۲۰ دقیقه روی پوست صورتتان بماند. سپس صورتتان را با آب ولرم کاملاً بشویید.پس از مدتی با کمک این روش میتوانید از بروز آکنه های هورمونی و به طور کلی حساسیت ها و جوش های پوستی جلوگیری کنید. فقط فراموش نکنید که باید از این روش برای پیشگیری از اکنه های هورمونی استفاده کنید و هنگامی که یک هفته تا ۱۰ روز به دوران قاعدگی و پریودتان مانده است استفاده از این روش را شروع کنید و به آن وفادار بمانید.
مطالب مرتبط و پیشنهادی:
پریود یا عادت ماهیانه، افسانه ها و واقعیت های مهم و ضروری در مورد قاعدگی