داشتن دندان های سفید، درخشان و یکدست یکی از خواسته هایی هست که در بین تمام افراد مشترک بوده و هم آقایان و هم خانم ها برای رسیدن به این هدف، اقدامات خیلی زیادی رو انجام می دهند.
سفید و درخشان بودن دندان ها در درجه اول به نحوه مراقبت از دندون ها و همچنین مراجعه منظم به دندونپزشک بستگی داره. زیرا گاهی اوقات ممکنه لکه ها و جرم هایی بر روی دندان ها ایجاد بشه که با روش ها و مراقبت های خانگی نمی تونیم این لکه ها و جرم ها رو به راحتی از بین ببریم.
برای اینکه دندون هاتون همیشه سفید، زیبا و درخشان باشند، لازم هست با توجه به توصیه دندانپزشکان، باید هر 6 ماه یک بار و نهایتا دو بار در سال، از دندان ها جرم گیری شود. زیرا جرم موجود بر روی دندان ها تاثیر خیلی زیادی بر روی پوسیدگی دندان ها خواهد داشت. از طرف دیگر، جرم گیری زیاد و بیش از حد هم برای دندان ها مضر بوده و باعث از بین رفتن مینا دندان خواهد شد.
جرم گیری و بروساژ دندان، جز اقدامات پزشکی هستند که کمک می کنند تا جرم های سرسخت و انباشه شده در لابه لای دندان ها از بین بره و همچنین تاثیر خیلی خوبی در از بین رفتن لکه های زرد و قهوه ای روی دندان ها خواهد داشت. اگه براتون این سوال پیش اومده که بروساژ دندان چی هست و چه جوری انجام میشه؟ بهتون پیشنهاد می کنیم حتما این مقاله از زیبامون دات کام رو مطالعه کنید.
چرا باید از دندان ها جرم گیری کرد؟
بسیاری از افراد ممکنه مراقبت خیلی خوبی از دندان های خود داشته باشند و به طور مرتب از مسواک، خمیر دندان، نخ دندان و ... برای حفظ سلامت و زیبایی دندان هایشان استفاده کنند اما با این حال باز هم یک لایه زرد رنگ در لابه لای دندان ها وجود داره. این لایه زرد رنگ همان جرم یا پلاک دندان هست که به طور مداوم در لابه لای دندان ها و خط لثه شکل می گیره و به راحتی هم از بین نمیره.
در واقع جرم یا پلاک دندان، 4 تا 12 ساعت بعد از مسواک زدن شروع به تشکیل شدن میکنه و به همین دلیل هست که توصیه میشه حداقل دو بار در روز مسواک بزنید و از نخ دندان استفاده کنید.
جرم دندان، یکی از اصلی ترین عوامل ایجاد کننده مشکلات مربوط به دهان و دندان هست. زیرا این جرم های دندانی حاوی باکتری هستند و این باکتری ها اسیدهایی تولید می کنند که به مینای دندان حمله کرده و باعث ایجاد حفره و پوسیدگی در مینا دندان خواهند شد.
باکتری های موجود در پلاک دندانی میتونن در مراحل اولیه باعث بروز بیماری لثه و التهاب در لثه بشن. علاوه بر این پلاک دندان میتونه ایجاد بوی بد در دهان بشه و دندان ها رو زرد و لکه دار نشون بده.
اگر پلاک دندان با استفاده از مسواک زدن و نخ دندان از بین نره، حالت سفت و سخت پیدا میکنه و باعث ایجاد رنگ زرد در لابه لای دندان ها میشه و لازمه که برای از بین بردن این جرم ها حتما به دندان پزشک مراجعه کنید. اگر این جرم ها از روی دندان برداشته نشوند، میتونن باعث مشکلات جدی برای دندان ها و لثه شوند. جرم گیری دندان در مطب دندان پزشکی بهترین کار برای از بین بردن این پلاک ها از روی دندان هاست و باید حداقل سالی یک بار این کار انجام بشه.
بروساژ دندان چیست؟
بعد از اینکه کار جرم گیری از دندان ها انجام شد و به پایان رسید، میتونید از روش بروساژ برای جلا دادن و پولیش کردن دندان ها استفاده کنید تا تمام لکه های زرد و قهوه ای که بر روی دندان ها باقی مانده است، به طور کامل از بین بره و دندان هایی سفید تر و درخشان تر داشته باشید.
بروساژ دندان یا پولیشینگ دندان، یک روش دندانپزشکی هست که مینای دندان را صاف و صیقلی می کند. در بسیاری از مطب های دندان پزشکی، بروساژ دندان، یک بخش استاندارد از یک جلسه تمیز کردن و جرم گیری دندان محسوب میشه.
اگر بروساژ دندان بعد از جرم گیری دندان ها انجام بشه، نه تنها سلامت دندان ها رو تضمین خواهد کرد، بلکه تاثیر خیلی خوبی در تازه شدن تنفس شما خواهد داشت و مانع از پوسیدگی دندان ها نیز می شود و همچنین باعث میشه تا رنگ اصلی دندان ها روشن تر و شفاف تر دیده بشه.
بروساژ دندان چگونه انجام می شود؟
بروساژ دندان آخرین مرحله از تمیز کردن و جرم گیری دندان هاست که طبق مراحل زیر در مطب دندان پزشکی به مراجعه کنندگان ارائه میشه:
مرحله اول: دندان ها از نظر پوسیدگی و نقاط ضعف در مینای دندان معاینه می شوند.
مرحله دوم: در فرآیندی به نام جرم گیری، پلاک و جرم های موجود در لابه لای دندان و خط لثه به طور کامل پاکسازی می شوند.
مرحله سوم: در مرحله آخر دندان ها با استفاده از مواد خمیری مخصوص و ابزار چرخنده مخصوص، پولیش داده می شوند تا هر گونه لکه و زردی بر روی دندان ها از بین بره و در نهایت با یک لایه محافظ فلوراید روکش می شود.
مزایای بروساژ دندان چیست؟
طبق یک بررسی بالینی در سال 2018 در این زمینه به این نتیجه رسیده اند که بروساژ یا پولیشینگ دندان به تنهایی مانع از بروز بیماری لثه نمی شود. در واقع بروساژ کردن و صیقل دادن دندان ها میتونه ایجاد جرم و پلاک بر روی دندان ها رو کمتر کنه.
هرچه جرم و پلاک بر روی دندان ها کمتر باشه، مینای دندان سالم تر خواهد بود و احتمال پوسیدگی و فرسایش مینای دندان کاهش خواهد یافت. علاوه بر این بروساژ دندان باعث از بین رفتن منبع باکتری از روی دندان ها نیز خواهد شد.
علاوه بر این بروساژ کردن دندانها، تاثیر خیلی زیادی هم در جلا دادن و افزایش زیبایی دندان ها داره و ظاهر دندان ها رو به میزان قابل توجهی درخشان تر و سفید تر خواهد کرد.
عوارض بروساژ دندان
اگرچه جرم گیری و بروساژ کردن دندان برای تمام افراد بی خطر و ایمن هست اما اگر پوسیدگی و فرسایش دندان ها زیاد باشه، ممکن هست با خونریزی لثه مواجه بشید. علاوه بر این اگر دندان های بسیار حساسی داشته باشید و یا اینکه با عفونت و التهاب مکرر در لثه مواجه باشید، ممکنه قبل و بعد از بروساژ و جرم گیری کردن دندان ها لازم باشه از انتی بیوتیک استفاده کنید.
هزینه بروساژ دندان چقدر است؟
هزینه جرم گیری و بروساژ دندان با توجه به کلینیک و دندان پزشکی که برای این کار انتخاب کرده اید متفاوت هست و اگر کلینیک مورد نظر شما، پوشش بیمه ای هم داشته باشد، هزینه های مربوط به بروساژ دندان تغییر خواهد کرد.
معمولا هزینه جرم گیری و بروساژ دندان ها بعد از معایته دندان مشخص میشه اما به طور کلی هزینه جرم گیری بروساژ دندان برای هر دو فک بالا و پایین، از حدود قیمت 120 هزار تومان تا 250 هزار تومان متغیر هست.
تفاوت بروساژ و بلیچینگ دندان
بلیچینگ دندان ها یکی از روش های تخصصی هست که حتما باید در مطب دندان پزشکی و با استفاده از مواد مخصوص این کار انجام بشه. در این روش با استفاده از مواد سفید کننده قوی و مبتنی بر هیدروژن پر اکسید، برای سفید شدن یا بلیچینگ دندان ها استفاده میشه. در این روش، بعد از اینکه مواد مخصوص بر روی دندان ها قرار می گیره با استفاده از گرما و نور، روند سفید شدن دندان ها ادامه پیدا میکنه و در نهایت رنگ دندان ها 3 تا 4 درجه روشن تر و سفید تر خواهد شد. این ماده سفید کننده دندان، به مینا دندان نفوذ میکنه و سفیدی خیلی زیادی رو برای دندان ها ایجاد میکنه.
اما بروساژ دندان، یک اقدام تکمیلی برای جرم گیری دندان هاست و کمک میکنه تا بعد از جرم گیری شدن دندان ها، هر گونه لکه، رسوبات رنگی و زردی که بر روی دندان ها باقی مانده از بین میبره و به همین دلیل رنگ اصلی دندان ها، کمی روشن تر و شفاف تر دیده خواهد شد.
در واقع بلیچینگ دندانها بیشتر جنبه زیبایی داره اما بروساژ دندانی جنبه درمانی داشته و کمک میکنه تا جرم و لکه های دندان به بهترین شکل ممکن از روی دندان ها ناپدید شوند..
از چه موادی برای بروساژ دندان استفاده می شود؟
برای بروساژ کردن دندان ها از یک ماده خمیری شکل و یک دستگاه چرخنده با غلتک لاستیکی استفاده می شود. این ماده خمیری شکل که با نام پروفیلاکسیز یا پروفی شناخته شده هست دارای ذرات ریز بوده و بعد از اینکه با غلتک مخصوص روی دندان ها کشیده می شود، حالت سایشی داشته و به این ترتیب تمام جرم های ریز و رسوبات رنگی باقی مانده بر روی دندان ها رو از بین خواهد برد.
فیلم بروساژ کردن دندان
مطالب مرتبط و پیشنهادی:
اموزش-ارایش-لایت-دختر-خانوم-ها-2019
بیوگرافی-سام-اصغری-نامزد-ایرانی-بریتینی-اسپیرز-عکس
بهترین روش های درمانی برای دندان های فاصله دار