سفارش کالا و خدمات زیبایی

نقش منیزیم در بدن + معرفی بهترین منابع غذایی آن

دسته: سلامت تاریخ نگارش: ۱۹ آذر ۱۳۹۸ - ۰۹:۲۸
5
تعداد رای‌دهندگان: 1542

منیزیم یکی از مواد معدنی و ضروری برای حفظ سلامت بدن است که کمبود آن ممکن هست مشکلاتی را برای بدن به همراه داشته باشد. در ادامه با تمام خواص و مزایای منیزیم در بدن بیشتر آشنا شوید.

نقش منیزیم در بدن + معرفی بهترین منابع غذایی آن

منیزیم (Magnesium) را می توانیم به عنوان چهاردهمین ماده معدنی فراوان در بدن معرفی کنیم. این ماده معدنی در بیش از 600 واکنش سلولی در بدن، از ایجاد DNA تا کمک به منقبض شدن عضلات بدن نقش دارد! با وجود اینکه منیزیم در بدن اهمیت بسیار زیادی دارد اما مقدار مصرف روزانه در بسیاری از افراد، کمتر از میزان توصیه شده ی ان هست .

کمبود منیزیم در بدن با بسیاری از پیامدهای منفی سلامتی از جمله ضعف، افسردگی، فشار خون بالا و بیماری های قلبی مرتبط هست. به همین دلیل لازم هست که میزان منیزیم بدن را بررسی کنید تا در صورت وجود کمبود این ماده معدنی، با استفاده از مکمل های دارویی و غذایی، این کمبودها را جبران کرده و بدن سالم تری داشته باشید .

در ادامه با زیبامون دات کام همراه باشید و با تمام خواص و مزایای منیزیم در بدن، عوارض کمبود منیزیم و مواد غذایی سرشار از منیزیم بیشتر آشنا شوید .

 

منیزیم چه وظایفی در بدن دارد؟

منیزیم ماده معدنی هست که در زمین، دریا، گیاهان، حیوانات و انسان ها وجود دارد. حدود 60 درصد منیزیم در بدن ما، درون استخوان ها بوده و بقیه آن در ماهیچه ها، بافت های نرم و مایعات بدن از جمله خون وجود دارد. به بیان بهتر منیزیم در صدها واکنش بیوشیمیایی بدن دخیل هست .

 در واقع هر سول از بدن حاوی منیزیم بوده و برای فعالیت های خو دبه آن نیاز دارد. منیزیم در بیش از 600 واکنش بدن نقش داشته که برخی از این واکنش ها عبارتند از:

 

منیزیم

 

  • ایجاد انرژی: برای تبدیل غذا به انرژی مورد استفاده قرار می گیرد.
  • تشکیل پروتئین: به ایجاد پروتئین های جدید از اسید امینه کمک می کند.
  • نگهداری ژن: به ایجاد و ترمیم DNA و  RNA کمک می کند.
  • حرکات عضلانی:بخشی از انقباض و آرامش عضلات به منیزیم وابسته است.
  • تنطیم سیستم عصبی: به تنظیم انتقال دهنده های عصبی که پیام ها را به مغز و سیستم عصبی بدن منتقل می کنند، کمک می کند.

 

منیزیم برای حفظ ضربان قلب در وضعیت سالم

منیزیم برای حفظ سلامت ضربان قلب نیز بسیار مفید است. منیزیم به طور طبیعی با کلسیم که برای ایجاد انقباضات قلب ضروری هست، رقابت می کند. وقتی کلسیم وارد سلول های عضلانی قلب می شود، فیبرهای عضلانی تحریک می شوند. منیزیم با این اثر مقابله کرده و به این سلول ها کمک می کند تا آرام باشند.

حرکت منظم کلسیم و منیزیم در سلول های قلب هست که کمک می کند تا ضربان قلب در وضعیت سالم باشند. هنگامی سطح منیزیم در بدن پایین باشد، ممکن هست کلسیم بیش از حد سلول های عضله قلب را تحریک کند. ضربان قلب سریع و یا نامنظم یکی از شایع ترین دلایل کمبود منیزیم در بدن است.

 

غذای سالم

 

منیزیم باعث تنظیم انقباض در عضلات بدن می شود

منیزیم تاثیر خیلی زیادی در تنظیم انقباضات ماهیچه های بدن دارد. درست مانند قلب، منیزیم مانند یک مسدود کننده کلسیم عمل می کند و باعث می شود تا عضلات به آرامش برسند.

در عضلات بدن کلسیم به پروتئین هایی مانند  تروپونین C و میوزین متصل می شود و این فرآیند شکل این پروتئین ها را تغییر می دهد و باعث ایجاد انقباض در عضلات بدن و ماهیچه ها می شود. منیزیم در همان نقاط اتصال، با کلسیم رقابت می کند و به ایجاد آرامش در عضلات کمک خواهد کرد.

اگر میزان منیزیم بدن کافی نباشد، ممکن هست عضلات بیش از حد منقبض شده و با گرفتگی یا اسپاسم در عضلات مواجه شوید. به همین دلیل هست که منیزیم یکی از بهترین داروها برای درمان گرفتگی عضلات تجویز می شود.

 

خواص و فواید منیزیم برای بدن چیست؟

یک رژیم غذایی سرشار منیزیم، مزایا و فواید خیلی زیادی برای بدن به همراه دارد که در زیر به برخی از این خواص و فواید اشاره کرده ایم:

 

منیزیم برای کاهش فشار خون در بدن

فشار خون بالا، یکی از مشکلات سلامتی هست که ممکن هست عوارض جدی برای سلامت بدن به همراه داشته باشد. مطالعات مختلف در این زمینه نشان داده است که مصرف منیزیم می تواند تا حد زیادی باعث پایین آمدن فشار خون شود.

 

منیزیم برای کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی

پایین بودن سطح منیزیم در بدن، با افزایش احتمال ابتلا به بیماری های قلبی در ارتباط است. افزایش مصرف مواد غذایی دارای منیزیم می تواند این خطر را تا حد زیادی کاهش دهد. زیرا منیزیم دارای خواص ضد التهابی قوی بوده و مانع از لخته شدن خون در رگ های خونی خواهد شد و ابتلا به بیماری های قلبی و فشار خون را کاهش می دهد.

 

مواد غذایی حاوی منیزیم

 

منیزیم برای کنترل قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع 2

افرادی که به دیابت نوع 2 مبتلا میشوند معمولا دارای سطح پایینی از منیزیم هستند و این کمبود منیزیم می تواند باعث وخیم تر شدن اوضاع این بیمارن شود. زیرا منیزیم به تنطیم انسولین در بدن کمک می کند و قند خون را تنظیم خواهد کرد و افزایش مصرف منیزیم ممکن هست قند خون را در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 کاهش دهد.

 

منیزیم برای بهبود کیفیت خواب

کمبود خواب یکی از مشکلات سلامتی شایع در تمام دنیاست. مصرف منیزیم با ایجاد آرامش در ذهن و بدن می تواند در بهبود کیفیت خواب موثر باشد. این ارامش به شما کمک می کند تا سریع تر بخوابید و خواب باکیفیت و بهتری نیز داشته باشید.

علاوه بر این مطالعات نشان داده است که منیزیم تاثیر مثبتی بر روی تنظیم تولید ملاتونین نیز دارد. این هورمون چرخه خواب بدن را کنترل می کند.

 

منیزیم برای از بین بردن میگرن

مطالعات مختلف نشان داده است که کمبود منیزیم در بدن باعث ایجاد میگرن می شود. افزایش مصرف منیزیم یک روش ساده و موثر برای مهار کردن و از بین بردن میگرن هست.

 

منیزیم برای از بین بردن افسردگی

منیزیم نقش بسیار مهمی در عملکرد خلق و خوی مغز دارد و پایین بودن سطح منیزیم در بدن احتمال ایجاد افسردگی را افزایش خواهد داد. به همین دلیل، مصرف مواد غذایی حاوی منیزیم و یا مکمل های دارویی منیزیم، تاثیر خوبی در کاهش علائم افسردگی دارد.

 

بهترین منابع غذایی حاوی منیزیم

منابع غذایی و طبیعی بسیار زیادی وجود دارند که حاوی محتوای خیلی خوبی از منیزیم بوده و اگر به طور مرتب در برنامه غذایی روزانه وجود داشته باشند، کمبود منیزیم در بدن را جبران کرده و سلامت بدن را بهبود می دهند. این مواد غذایی شامل مواد زیر هست:

 

مواد غذایی حاوی منیزیم

 

  • 16 گرم دانه کدو تنبل: 46 درصد نیاز روزانه به منیزیم را تامین می کند
  • 180 گرم اسفناج آب پز: 39 درصد نیاز روزانه به منیزیم را تامین می کند
  • 100 گرم شکلات تلخ: 33 درصد نیاز روزانه به منیزیم را تامین می کند
  • 172 گرم لوبیا سیاه: 30 درصد نیاز روزانه به منیزیم را تامین می کند
  • 1885 گرم کینوا: 33 درصد نیاز روزانه به منیزیم را تامین می کند
  • 24 گرم بادام: 25 درصد نیاز روزانه به منیزیم را تامین می کند
  • 30 گرم بادام زمینی: 25 درصد نیاز روزانه به منیزیم را تامین می کند
  • 200 گرم آووکادو: 15 درصد نیاز روزانه به منیزیم را تامین می کند
  • 100 گرم ماهی قزل آلا: 9 درصد نیاز روزانه به منیزیم را تامین می کند

اگر مقدار منیزیم مورد نیاز بدن با استفاده از مواد غذایی تامین نشود، لازم هست با مشورت پزشک، از مکمل های منیزیم استفاده کنید.

 

عوارض منیزیم در بدن

اگر منیزیم به شکل مکمل مورد استفاده قرار گیرد، دوزهای کمتر از 350 میلی گرم آن کاملا ایمن و بی خطر هستند اما ممکن هست در برخی از افراد باعث ایجاد ناراحتی معده، تهوع، استفراع، اسهال و سایر عوارض جانبی شود.

استفاده بیش از حد منیزیم نیز برای بدن مشکل ساز بوده و ممکن هست باعث ایجاد عوارض جانبی جدی از جمله ضربان قلب نامنظم، فشار خون پایین، گیجی، تنفش آهسته، اغما و مرگ شود.

 

قرص و دارو

 

کمبود منیزیم در بدن چگونه تشخیص داده می شود؟

علائم اولیه کمبود منیزیم در بدن شامل موارد زیر هست:

 

  • حالت تهوع
  • استفراغ
  • ضعف
  • کاهش اشتها
  • بی حسی
  • مور مور شدن
  • گرفتگی عضلات، خستگی و ضعف عضلانی
  • فشار خون بالا
  • تشنج
  • اسپاسم عضلات
  • تغییر در خلق و خو
  • ضربان قلب غیر طبیعی
  • پوکی استخوان

 

آزمایش خون رایج ترین روش برای تشخیص میزان منیزیم در بدن هست. پزشک، آزمایش خون را برای تشخیص میزان منیزیم در بدن شما تجویز می کند و با بررسی دقیق نتیجه آزمایش، بهترین و مناسب ترین داروها را برای برطرف کردن مشکلات احتمالی تجویز خواهد کرد. کمبود منیزیم در بدن به طور معمول با مواد غذایی و خوراکی های حاوی منیزیم درمان و برطرف خواهد شد و در صورت نیاز مکمل های منیزیم نیز در کنار برنامه غذایی سالم برای شما تجویز می شود.

اگر کمبود منیزیم در بدن به موقع تشخیص داده نشود و اقدامی برای درمان این مشکل انجام نگیرید، سطح منیزیم در بدن به شدت کاهش پیدا می کند و ممکن هست با عوارض جدی تری مواجه شوید. این عوارض شامل موارد زیر هستند:

  • آریتمی قلب ( الگوهای غیر طبیعی ضربان قلب)
  • انقباض ناگهانی عروق کرونر
  • مرگ ناگهانی ...

 

مطالب مرتبط و پیشنهادی:

عوارض کلی قطع ناگهانی داروها

مضرات مواد نگهدارنده در صنایع غذایی + معرفی ترکیبات شیمیایی مضر

فواید پیاده روی برای حفظ سلامت بدن و تناسب اندا

توجه: مقالات و توصیه‌های "زیبامون" برگرفته از برترین و به‌روزترین منابع بین‌المللی هستند، اما به تمامی کاربران گرامی اکیدا توصیه می شود قبل از انجام موارد درمانی حتما با پزشک خود مشورت نمایند.

ارسال به دوستان در
تلگرام
فیسبوک
امتیاز دهید: ۱ ۲ ۳ ۴ ۵
سفارش کالا و خدمات زیبایی
پیشنهاد امروز ما
نظر خود را ثبت کنید
پربازدیدترین‌های هفته
موارد بیشتر