شلوار جین که امروزه در کمد همه ی افراد در سراسر جهان وجود دارد، از محبوبیت بسیاری برخوردار است. پارچه جین در ابتدا فقط برای لباس کار در نظر گرفته شده بود ولی به مرور مثل یک نماد درآمد و یکی از آیتم های اصلی مدِ بی تاریخ انقضا محسوب می شود. جین نوعی پارچه ی کتان محسوب می شود که دارای بافت ضخیم و راه راه می باشد که به اسم پارچه ی دنیم نیز شناخته می شود. خیلی از افراد به شلوار جین، شلوار لی هم می گویند که در حقیقت لی یک برند در تولید پوشاک است. در ادامه با زیبامون همراه باشید تا بیشتر به تاریخچه ی پارچه ی جین بپردازیم.
مبدا پارچه ی جین
واژه ی جین از واژه ی فرانسوی blue de genes به معنی آبی از جنوای ایتالیا آمده است. جین مبدا هندی و فرانسوی دارد و در ابتدا برای لباس ملوانان به کار رفته است. ولی در دهه ی 1950 به مرور در میان نوجوانان شایع شد و سپس تمامی مردم از جین استقبال کردند. طبق آمار به دست آمده امروزه در آمریکا سالانه 14 میلیارد دلار جین خریداری می کنند. ژاکوب دیویس، کالوین راجرز و لوی استراوس از نخستین افراد سازنده ی شلوار جین آبی روشن بودند. همچنین مارک های لی، لیوایز و رانگلر از نخستین برند های تولید کننده ی جین بودند.
رنگ پارچه جین
در قرن 19 قبل از استفاده از رنگ های مصنوعی، از رنگ های طبیعی برای رنگ کردن پارچه استفاده می کردند و از آنجایی رنگ نیلی به دلیل تیره تر بودن، دیرتر کثیف می شد برای لباس کارگران رنگ مناسب تری محسوب می شد. از آن زمان تا به امروز این رنگ بر روی جین ماند.
• قرن هجدهم
در قرن 18 کشاورزی رونق گرفت و کشاورزان و کارگران به دلیل استحکام پارچه ی جین برای لباس کار جین را انتخاب کردند.
• قرن نوزدهم
کارگران معادن طلا در کالیفرنیا به لباس های محکم و با دوام نیاز داشتند آن ها هم برای لباس کار خود جین را برگزیدند.
• سال 1930
یکی از دلایل رواج بیشتر جین فیلم های وسترن بود که در آن بازیگرانی که نقش گاو چران را داشتند شلوار جین به پا داشتند.
• سال 1940
در این سال که جنگ جهانی دوم رخ داد سربازان آمریکایی شلوار جین می پوشیدند.
• سال 1950
در این سال تبلیغات تلویزیونی تاثیر بسیاری داشت. بازیگران با پوشیدن جین در فیلم ها باعث علاقه بیشتر مردم به این پوشش می شدند. برای مثال جیمز دین در فیلم شورش بی دلیل با پوشیدن شلوار جین سمبل طغانیانگری بین نسل جوان شد. مریلین مونرو بازیگر زن محبوب آن زمان در فیلم ها شلوار جین می پوشید که برای زنان نماد قدرت و مدرن بودن ، بود.
• سال های 1970 و 1980
در این دهه شلوار های گلدوزی شده و و جین های رنگی به بازار آمد و هیپی ها از آن استقبال کردند. در کشور های غیر غربی جین به عنوان سمبل فساد غرب شناخته می شد.
• سال 1980 تا به امروز
جین به لباس مد روز درآمد و روز به روز به محبوبیتش افزوده شد و فروش جین همیشه روند صعودی داشته است. همچنین با گذشت زمان طرح های متنوع تری به بازار آمد.
جین چه زمانی به ایران وارد شد؟
شلوار جین در ایران به نام لی هم معروف بود، همانطور که قبلا به آن اشاره شد لی نام یک برند بزرگ در تولید شلوار های جین بود و به همین دلیل خیلی از افراد به اشتباه آن را لی می خواندند. در دهه ی 40 و 50 پوشیدن شلوار جین که از آمریکا وارد می شد، همه گیر شد و در سال 1350 تا 1355 به عنوان مد اصلی پوشاک در کشور تبدیل شد.
در بسیاری از عکس های قدیمی زنان و مردان ایرانی با شلوار های جین پاچه گشاد دیده می شوند. از آن زمان تا به امروز شلوار جین و لباس های دیگر از پارچه ی جین مانند کت و مانتوی جین در رنگ های مختلف از مد نیافتاده است و همیشه طرفداران زیادی دارد.
مطالب پیشنهادی:
شلوار مام استایل ترند شلوار جین 2019