برامدگی ها و جوش های حاصل از اصلاح با تیغ چی هستن؟
بعد از یک اصلاح صورت (یا بدن) خیلی خوب و عالی که پوست رو نرم و لطیف میکنه و به قول معروف کاغذ روش میکشیم خش خش نمیکنه و همه چی در ظاهر عالیه، اما یدفعه پوست قرمز میشه و بعضی جاهاش شروع میکنه به برامده شدن. البته ماجرا به همین جا ختم نمیشه..این برامدگی های حاصل از تیغ زدن موها اگر درمان نشن میتونن آسیب های جدی و دائمی به پوست وارد کنن.
نام های دیگر این برامدگی های پوستی حاصل از اصلاح:
پسدوفولیکولیتیس باربه (Pseudofolliculitis Barbae – PFB)
پسدوفولیکولیتیس پوبیس (مخصوصا وقتی که این جوش های مویی در نواحی عمومی بدن ظاهر میشن)
خارش اصلاح
فولیکولیتیس باربه تروماتیکا
با زیبامون دات کام همراه باشین تا دلایل، درمان های خانگی و درمان های علمی این جوش ها و برامدگی های مویی بعد از اصلاح (Razor Bumps) رو بخونین و بدونین.
علایم و نشانه های جوش های مویی
درحالیکه علایم و نشانه های ثانویه این مشکل برآمدگی های قرمز و هستن، اما یک سری علایم اولیه هم داره که به این شرحن: خارش، درد، تیرگی پوست، جوش های کوچک و سفت، پوستول ها یا کورک های متورم و پر.
این جوش های مویی هرجایی که توسط تیغ اصلا تمیز بشه ممکنه بوجود بیان. بعضی وقتا وکس کردن و کندن موها با مواد شیمیایی هم ممکنه باعث ایجادش بشه. اما بیشتر مواقع این جوش های مویی رو میتونین در زیر چانه، گردن و زیر گونه، زیربغل، پشت پاها و داخل ران ببینین.
دلیل ایجاد جوش مویی متورم
وقتی که موی اصلاح شده فر میخوره و داخل فولیکول گیر میکنه، به جای اینکه به صورت مستقیم رشد کنه و از فولیکول بیرون بیاد، با مقاومت سلول های مرده سطحی روبه رو میشه که منفذ خروجی رو بستن، درنتیجه به داخل برمیگرده و باعث التهاب، درد و قرمز شدن میشه.
این مساله در افراد با موی فر و پوست های تیره تر خیلی بیشتر اتفاق میفته (بخصوص در سیاه پوست ها).
تشخیص جوش مویی
اگر به طور مداوم از این جوش های مویی در بدنتون ایجاد میشه باید حتما به متخصص پوست مراجعه کنین. چون بعضی مواقع داستان پیچیده تر میشه و پای عفونت قارچی به نام Tinea Barbae وسط میاد و شباهت بسیار زیادی به PFB داره. البته درمان هاشون کاملا باهم فرق داره و معمولا شامل داروهای ضد قارچ خوردنی و مالیدنی هستش.
بعضی مواقع که جوش مویی صورت بدجوره، مقداری از اون رو کشت میدن تا ببینن آیا باکتری هست یا نه. مثلا Sycosis Barbae نمونه ای از جوش مویی (فولیکولیتیس) عمقی هستش که توسط عفونت باکتریایی ایجاد میشه و در ابتدا شبیه به یه کورک کوچک در بالای لب ظاهر میشه.
درمان های خانگی برای جوش مویی
همونطور که میدونین پیشگیری خیلی بهتره ولی خب بعضی مواقع بیماری اجتناب ناپذیره، برای همین بهتره از مواد طبیعی که هیچ عوارض جانبی ندارن استفاده بشه:
آلوئه ورا
خواص آنتی باکتریال، نرم کننده، مرطوب کننده و ضد التهابی داره. ژل آلوئه ورا رو از برگهاش خارج کنین و روی ناحیه مورد نظر بمالین و 30 دقیقه صبر کنین. این کار رو چندین بار در طول روز انجام بدین.
روغن درخت چای
روغن درخت چای هم خواص آنتی باکتریال، ضد التهاب و ضدعفونی کننده داره که باعث باز شدن منافذ پوست و شل شدن موهای زیر پوستی میشه. 10 تا 15 قطره از اون رو در یک کاسه آب گرم حل کنین و با یک حوله تمیز به مدت 30 دقیقه روی نواحی مورد نظر بذارین و روزی چند بار تکرار کنین.
اسکراب و لایه برداری
از یک لایه بردار برای پاک کردن سلول های مرده که منافذ رو بستن استفاده کنین. می تونین شکر و روغن زیتون رو ترکیب کنین و با حرکات دایره ای روی پوست به مدت 5 دقیقه بمالین و سپس آبکشی کنین.
درمان های غیر طبیعی
معمولا پزشک متخصص پوست با لوسیون های ضدعفونی کننده، کمپرس گرم و درمان موضعی با با کرم های استروئیدی این مشکلات رو حل میکنن، گاهی هم با استفاده از سوزن ها و تخلیه کننده های استریل و در مواقعی که نیاز باشه هم از لیزر استفاده میشه. البته باید بدونین که درمان این جوش های مویی بسیار مهمه چون اگر رسیدگی نشه باعث زخم و اسکار میشه و شاید هم کار به جراحی بکشه.
راه های جلوگیری از ایجاد جوش مویی
- خیلی نزدیک به پوست اصلاح نکنین.
- اصلاح با تیغ رو در جهت رویش مو بکنین.
- حتما از کرم های اصلاح نرم کننده و ضد آسیب استفاده کنین.
- در موقع شیو پوست رو نکشین.
- صورت رو هر روز اصلاح نکنین.
- به طور منظم تیغ اصلاح رو عوض کنین.
پوست رو با رتینوئید، گلیکولیک یا سالیسیلیک اسید یا بنزوئیل بروکساید به طور منظم لایه برداری کنین تا به تمیز شدن فولیکول های باز کمک کنه.
مطالب مرتبط رو از دست ندین:
موی زائد زیر پوستی در چانه، جلوگیری و درمان موهای زاید
موهای زیر پوستی عفونی، علت ها و درمان