سفارش کالا و خدمات زیبایی

کمبود ویتامین D؛ از علل و علائم این مشکل تا روش درمان آن

دسته: سلامت تاریخ نگارش: ۲ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۳:۰۰
5
تعداد رای‌دهندگان: 2241

کمبود ویتامین D یکی از مشکلات شایعی هست که بسیاری از افراد و به ویژه خانم ها با اون مواجه هستند. در این قسمت اطلاعات خودتون رو درباره این موضوع مهم کامل کنید.

کمبود ویتامین D؛ از علل و علائم این مشکل تا روش درمان آن

ویتامین D یکی از ویتامین های ضروری هست که تاثیرات شگفت انگیزی بر سیستم های مختلف بدن داره. بر خلاف سایر ویتامین ها، ویتامین D مثل هورمون عمل میکنه و هر سلولی که در بدن وجود داره گیرنده این ویتامین است! اگرچه ویتامین D در برخی از مواد غذایی خاص مثل ماهی چرب و لبنیات وجود داره اما رژیم غذایی به تنهایی نمیتونه ویتامین D بدن رو تامین کنه و به همین دلیل هست که کمبود ویتامین دی یکی از مشکلات رایج در بین افراد مختلف و به ویژه خانم هاست. در ادامه با علل، درمان و عوارض کمبود ویتامین d در بدن آشنا خواهید شد. با زیبامون همراه باشید.

 

ویتامین D چیست و چه مزایایی دارد؟

 

ویتامین دی

 

ویتامین D یکی از ویتامین های محلول در چربی هست و زمانیکه پوست در معرض تابش نور خورشید قرار میگیره، افزایش پیدا میکنه. این ویتامین فقط در برخی مواد غذایی خاص وجود داره و برای متابولیسم کلیسم در بدن لازم و ضروری هست. یعنی این ویتامین برای جذب کلسیم از منابع غذایی و مکمل های و همچنین حمایت از سلول های استخوانی لازم و ضروری هست.

از دیگر مزایای ویتامین دی میتونیم به موارد زیر اشاره کنیم:

حمایت از سلامت عضله های بدن

تقویت سیستم ایمنی بدن

کمک به رشد سلولی

کاهش التهاباتی که منجر به بیماری هایی مثل آرتیریت، روماتوئید و سرطان می شوند

تنظیم فشار خون و حمایت از سلامت قلب و عروق

مصرف ویتامین D  بهترین روش برای از بین بردن کمبود ویتامین دی نیست! زیرا عوامل متعددی میتونن بر روی جذب این ویتامین تاثیرگذار باشند. به عنوان مثال سلامت معده میتونه در مقدار ویتامین D که فرد میتونه از مواد غذایی جذب کنه، تاثیر گذار باشه.

 

بدن ما چه مقدار ویتامین D نیاز دارد؟

به طور متوسط ویتامین D مورد نیاز برای هر فرد به سن او بستگی دارد اما میزان متوسط ویتامین D توصیه شده برای هر فرد براساس واحد بین المللی (IU) عبارت هست از:

0 تا 12 ماهگی: 400 IU

کودکان 1 تا 13 سال: 600 IU

نوجوانان 14 تا 18 سال: 600 IU

بزرگسالان 17 تا 70 سال: 600

بزرگسالان 71 سال به بالا: 800 IU

زنان باردار و شیرده: 600 IU

معمولا افرادی که در معرض خطر کمبود ویتامین دی قرار دارند به مقدار بیشتری ویتامین D نیاز دارند و لازمه حتما با یک پزشک متخصص در رابطه با میزان مناسب مصرف ویتامین دی مشورت کنند. افرادی که در کشورهایی با آب و هوای سرد زندگی میکنند و کمتر در معرض تابش خورشید هستند با کمبود ویتامین D بیشتری مواجه هستند. کمبود ویتامین D در بدن هیچ گونه علائمی نداره و فقط با آزمایش خون مشخص میشه. پس لازمه که چند وقت یک بار آزمایش کلی برای بررسی این موضوع داشته باشید.

 

مکمل ویتامین دی

 

دلایل کمبود ویتامین D در بدن چیست؟

افرادی که سطح ویتامین D در بدنشان کمتر از 20 نانو گرم یا میلی لیتر هست با کمبود ویتامین دی مواجه هستند. کمبود ویتامین دی زمانی ایجاد میشه که فرد یا ویتامین D کافی دریافت نمیکنه و یا اینکه بدن او توانایی جذب ویتامین دی رو نداره!

از جمله عواملی که نشون دهنده این هست که یک فرد در معرض کمبود ویتامین D هست رو در ادامه توضیح خواهیم داد:

1. زندگی در کشورهایی که تابش نور خورشید در آن بسیار کم هست!

2. خارج نشدن از خانه و قرار نگرفتن در معرض تابش مستقیم نور خورشید!

3. زندگی در شهرهای آلوده هم میتونه خطر ابتلا به کمبود ویتامین D رو افزایش بده!

4. افرادی که پوست تیره ای دارند. این افراد باید بیشتر از بقیه در معرض نور خورشید باشند تا پوست بتونه ویتامین دی مورد نیاز بدن رو جذب کنه.

5. داشتن اضافه وزن هم میتونه در میزان ویتامین D بدن تاثیرگذار باشه و ممکنه باعث کاهش قدرت جذب این ویتامین در بدن بشه.

6. اختلالات مربوط به روده ها هم میتونه قدرت جذب ویتامین دی در بدن رو کاهش بده.

7. افراد مبتلا به بیماری کلیه و کبد بیشتر در معرض کمببود ویتامین دی قرار دارند.

عوارض کمبود ویتامین d بدن

 

علائم عمده کمبود ویتامین D در بدن چیست؟

 

ابتلا به بیماری و عفونت به مقدار زیاد

یکی از وظایف اصلی ویتامین D در بدن تقویت سیستم ایمنی بدن هست تا بدن بتونه در برابر ابتلا به بیماری ها و عفونت های مختلف مقاوم باشه. اگر احساس میکنید خیلی زود به زود بیمار میشید ممکنه این حالت نشونه ای از کمبود ویتامین دی در بدنتون باشه و بهتره که این موضوع رو با آزمایش دادن بسنجید. علاوه بر این کمبود ویتامین دی ممکنه با افزایش ابتلا به انواع عفونت ها در بدن همراه باشه.

 

احساس خستگی زیاد

اگرچه داشتن احساس خستگی زیاد میتونه ناشی از کم خونی باشه اما مطالعات مختلف نشون داده که کمبود ویتامین  D در بدن هم میتونه احساس خستگی زیادی رو به همراه داشته باشه.

 

خستگی

 

احساس درد در استخوان ها و کمر

ویتامین D برای حفظ سلامت استخوانها لازم و ضروری هست و همونطور که گفته شد نقش مهمی در جذب کلسیم داره. درد استخوان و کمر درد میتونه دلیلی بر کمبود ویتامین دی در بدن باشه. این نشانه معمولا در افراد میانسال و مسن بیشتر دیده میشود.

 

افسردگی

افسردگی هم میتونه جز یکی از علائم کمبود ویتامین d در بدن باشه. در طی مطالعات مختلفی که در این زمینه انجام شده به این نتیجه رسیده اند که ار تباط مستقیمی بین کمبود ویتامین D و ابتلا به افسردگی به ویژه در افراد مسن وجود داره. 

 

اختلال در بهبود زخم های مختلف بدن

اختلال در بهبودی محل زخم و کُند بودن این روند هم میتونه جز یکی از علائم کمبود ویتامین D در بدن باشه. طی آزمایشاتی که در این زمینه انجام شده به این نتیجه رسیده اند که ویتامین D در تولید ترکیباتی که برای تشکیل پوست جدید لازم هست تاثیر گذار بوده و کمبود این ویتامین میتونه روند بهوبدی زخم های مختلف در بدن رو کاهش بده.

 

ضعیف بودن استخوانها

ویتامین D نقش موثری در جذب کلسیم و استحکام استخوان های بدن داره. اگر چه مصرف کلسیم برای تقویت استخوان ها لازم هست اما اگه بدن با کمبود ویتامین D رو به رو باشه، کلسیم مورد نیاز بدن هم جذب نمیشه و به تدریج استخوانها هم ضعیف تر خواهند شد. پس لازمه در کنار مصرف کلسیم، به مصرف ویتامین دی هم توجه داشته باشید.

 

ریزش موها

ریزش مو ممکنه به دلایل مختلفی ایجاد بشه اما کمبود ویتامین دی میتونه باعث ریزش مو شدید بشه و این مشکل معمولا در خانم ها بیشتر ایجاد میشه. 

نشانه های کمبود ویتامین دی در بدن

 

روش های درمان کمبود ویتامین D در بدن 

به طور کلی سه روش برای درمان کمبود ویتامین دی وجود داره که در ادامه هر کدوم رو توضیح داده ایم:

 

1. مصرف مکمل های ویتامین D:

این مکمل های به راحتی در دسترس هستند و میتونید با مشورت و تجویز پزشک بهترین مقدار استفاده از ویتامین D رو دریافت کنید و کمبود این ویتامین در بدن رو جبران نمایید.

 

2. استفاده از مواد غذایی سرشار از ویتامین D:

ماهی های چرب مثل ماهی تن، ماهی آزاد، ماهی سالمون و ... یک منبع عالی از ویتامین D هستند و میتونن تا حد مناسبی از نیاز بدن به این ویتامین رو تامین کنند. علاوه بر این سایر مواد غذایی طبیعی مانند گوشت قرمز، جگر، پنیر، قارچ، شیر، غلات، محصولات لبنی و زرده تخم مرغ هم حاوی مقادیر خوبی از ویتامین دی هستند که میتونید در برنامه غذایی خودتون بگنجونید. 

غنی ترین خوراکی های حاوی ویتامین دی

 

مواد غذایی حاوی ویتامین دی

 

3. قرار گرفتن در معرض نور خورشید:

یکی از بهترین راه های درمان کمبود ویتامین در قرار گرفتن در معرض نور خورشید مستقیم هست و توصیه میشه روزانه بین 10 تا 15 دقیقه در زیر نور مستیقم آفتاب قرار بگیرید تا پوست بتونه ویتامین دی لازم بدن رو از نور خورشید جذب کنه. البته بهتره در رابطه با این موضوع ابتدا با یک پزشک مشورت کنید تا بهترین و مناسب ترین زمانی که باید در معرض نرو آفتاب قرار بگیرید رو به شما توصیه کنه.

 

ممنون از همراهی شما با زیبامون دات کام.

توجه: مقالات و توصیه‌های "زیبامون" برگرفته از برترین و به‌روزترین منابع بین‌المللی هستند، اما به تمامی کاربران گرامی اکیدا توصیه می شود قبل از انجام موارد درمانی حتما با پزشک خود مشورت نمایند.

ارسال به دوستان در
تلگرام
فیسبوک
امتیاز دهید: ۱ ۲ ۳ ۴ ۵
سفارش کالا و خدمات زیبایی
در حال گرفتن اطلاعات...
در حال گرفتن اطلاعات...
نظر خود را ثبت کنید