لایه برداری یکی از قدم های مهم در داشتن پوست سالم و جوان هستش. دلیلش چیه؟ در طول روز سلول های مرده ی زیادی روی همدیگه انباشته میشن و اگر در پاک کردن این سلول ها، آلودگی ها، باقی مانده آرایش و چربی های روی پوست کوتاهی کنیم، باعث بسته شدن منافذ پوست میشن و در نهایت پوستی مات و تیره به همراه جوش های زیاد خواهیم داشت. بهترین راه برای از بین بردن این سلول های مرده و آلودگی ها لایه برداری هستش.
لایه برداری به دو دسته تقسیم میشه: لایه برداری شیمیایی و لایه برداری فیزیکی.
ممکنه باشنیدن کلمه ی شیمیایی بترسین و در ذهنتون چراغ هشدار روشن بشه، اما صبر کنین. یک سری لایه بردارهای شیمایی مشخصی وجود دارن که به راحتی می تونین ازشون استفاده کنین، مثلا آنزیم میوه ها یا اسیدهایی مثل سالیسیلیک اسید، گلیکولیک اسید، هیالورونیک اسید، لاکتیک اسید، آسکوربیک اسید، سیتریک اسید و تارتاریک اسید، از جمله مواد لایه بردار شیمیایی هستش که در لایه برداری صورت استفاده میشن. این مواد شیمیایی معمولا با دوز خیلی پایین یا ترکیب با مواد نرم کننده برای صورت مورد استفاده قرار میگیرن. حالا بهتره به خوندن ادامه بدین که تفاوت بین لایه بردارهای شیمایی و لایه بردارهای فیزیکی رو بدونین تا بتونین بهترین رو برای پوستتون استفاده کنین! با زیبامون دات کام همراه باشین!
لایه برداری شیمیایی (Chemical Exfoliation)
لایه برداری شیمیایی یعنی استفاده از چندین ماده ی شیمیایی برای حذف کردن سلول های مرده و از بین بردن ناخالصی های پوست. از جمله مثال هایی که برای لایه بردارهای شیمیایی می تونیم بگیم آنزیم های مختلف از جمله:
آنزیم های میوه
آلفا هیدروکسی اسیدها مثل لاکتیک یا گلیکولیک.
بتا هیدروکسی اسیدها مانند سالیسیلیک اسید.
تمام لایه بردارهای شیمایی در جهت از بین بردن پیوند میان سلول های پوستی عمل میکنن تا سلول های مرده خیلی راحت بتونن جدا و پاکسازی بشن. یکی از راحترین راه ها برای لایه برداری شیمیایی صورت اینه که از پدهای مخصوص لایه برداری استفاده کنین که راحت روی پوست کشیده میشن و بعضی هاشون برای شستشو به آب هم نیاز ندارن.
بعضی مواقع در کلینزرها (شوینده ها)ی مورد استفادتون، لایه بردارهای شیمیایی هم وجود دارن که در حین شستن صورت لایه برداری هم میکنن. اگر شوینده ی پوستتون اینطوریه، بین زدن محصولات لایه بردار بعد از شوینده 30 دقیقه صبر کنین. بعضی از لایه بردارهای شیمیایی هم ژلی هستن که معمولا حاوی بابونه و چای سبز میباشند.
لایه برداری فیزیکی (Physical Exfoliation)
دومین مدل لایه برداری، لایه برداری فیزیکی یا لایه برداری دستی هستش. این مدل لایه بردارها حاوی مواد سختی مثل دانه ها و گرانول ها هستن که با مالیدنشون به پوست، لایه های مرده رو جدا میکنن و بعدش هم آبکشی نیاز دارن. لایه برداری فیزیکی پوست رو جوانتر می کنه و به اون نرمی و درخشش میده.
لایه بردارهای فیزیکی رابطه ی مستقیمی با ماده ی مصرفی دارن، این مدل لایه بردارها برای پوست های خیلی حساس هم مناسب هستن. از طرفی می تونین به راحتی این مدل اسکراب ها رو در منزل هم درست کنین. همیشه سعی کنین اسکراب پوست بدن با صورت و گردنتون متفاوت باشه، چون معمولا اسکراب های پوست بدن از لطافت کمتری برخوردارن.
از کدام مدل لایه بردار باید استفاده کنم؟
این یه موضوع شخصیه، فرقی نداره کدوم رو انتخاب کنین ولی باید بدونین فقط یک یا دوبار در هفته باید پوست رو لایه برداری کنین.
لایه بردارهای فیزیکی ملایم و امن هستن و تقریبا باعث بروز هیچ واکنش بدی در پوست نمیشن، بخصوص اگر پوست حساسی دارین.
از طرفی استفاده از لایه بردارهای شیمیایی هم خیلی ساده هستش و لایه برداری یکدستی رو در کل سطح پوست انجام میدن. اگر هدفتون کم کردن خطوط پیری پوست هستش پس بهتره از لایه بردارهای شیمیایی استفاده کنین.
نکته مهم: لایه برداری فقط مختص به پوست صورت نیست و کل پوست بدن بهش احتیاج داره.
مطالب مرتبط رو از دست ندین:
محلول لایه بردار قوی و کرم لایه بردار + معرفی محصول
آموزش ساخت لایه بردار قوی پوست بدن و پوست صورت