همه ما داستان سیندرلا را شنیده ایم که دختر زیبایی بود اما نامادری و خواهرانش اصلا با او خوب نبودن و مدام از او کار میکشیدن. اما در یک روز خاص که یک مراسمی بود ناگهان شاهزاده ای عاشق سیندرلا میشود و با او ازدواج میکند. شاهزاده نامدار سوار بر اسب سفید و کالسکه ای از طلا به دنبال سیندرلا میآید و او را با خود میبرد. اما متاسفانه در جامعه امروزی ما دیدن و شنیدن این داستان باعث شکل گرفتن رویاهایی در ذهن دختران شده، رویاهایی که با واقعیت بسیار دور است و میتونه روی آینده اونها تاثیرات بدی بزاره. باعث شده که برخی دختران برای ازدواج خود چشمانشان را ببندند و در رویاها خودشان را سیندرلا و همسرشان را شاهزاده ای سوار بر اسب سفید تصور کنن و همین باعث پایان نافرجام در ازدواج دختران امروزی شده است.
آسیب های مبتلا شدن به این سندروم
روانشناسان افرادی که چنین رویایی در سر دارن رو به عنوان افراد مبتلا به سندروم سیندرلا می شناسند. عبارت «سندروم سیندرلا» رو نخستین بار کولت داولینگ (Colette Dowling) در کتاب «سندروم سیندرلا: ترس پنهان زن ها از استقلال» به کار برد. در واقع مهنی سندروم سیندرلا یعنی نداشتن استقلال زنان و وابستگی مالی و عاطفی و فیزیکی آنان به مردان است. کسانی که به این سندروم مبتلا هستن هدفشون از ازدواج رسیدن به نیازها و کمبودهاشون هست. در واقع این افراد نمیخوان خودشون رشد کنن و به خواسته هاشون برسن بلکه میخوان توسط همسرشون عقده ها و کمبودهاشون برطرف بشه.
برای خوشبختی باید تلاش کرد
یکی از نکات مهم در شکل گیری این سندروم در ذهن دختران، خانواده و والدین آنها هستن. والدین از کودکی به بچه می آموزند و به او می گویند که کی میشه عروس بشی و خوشبختیتو ببینیم. خانواده با بیان این جمله به دخترشون یاد میدن که تو برای خوشبخت شدن نیاز به کسی داری که این شرایط رو برات فراهم کنه. در حالی که معنی خوشبختی این نیست و والدین باید از بچگی به دخترانشون آموزش بدن که تو برای خوشبخت شدن نیاز به کسی نداری و میتونی خودت با تلاشت به تنهایی به تمام آرزوهات برسی و فرد خوشبختی بشی.
غرق شدن در تخیلات افراطی ممنوع
تخیل یکی از نیازهای ذاتی انسان بوده که از گذشته تا به امروز وجود داشته. تخیل و داشتن رویاها در سر به خودی خودش خوبه اما به شرط اینکخ بیش از حد نباشه و مبتنی بر واقعیت ها و هنجارهای فرهنگی جامعه باشه. دخترانی که بیش از حد به تخیلات و رویاها میپردازن از واقعیت های اجتماع دور میشن بنابراین برای ازدواج و زندگی شان به مشکل میخورن. بنابراین جامعه و خانواده باید دختران رو از بچگی طوری آموزش بدن که واقعیت ها رو در نظر بگیرن و از تخیلات افراطی دوری کنن.
نحوه مقابله با سندروم سیندرلا
برای مقابله با این سندروم باید به زنان و دختران آموزش داد. آموزشی در جهت رشد و پیشرفت فکری دختران به گونه ای که بتوان به آنان یاد داد که دختران و زنان میتونن با تلاش به تمام رویاها و خواسته هاشون برسن و برای خوشبخت شدنشون خودشون باید برای خودشون تلاش کنن. باید به دختران از بچگی آموزش داد که به دنبال خواسته هاشون برن و باید مسئولیت پذیر باشن و بدون تکیه کردن بر فرد دیگری از خودشون استقلال داشته باشن. باید به دختران آموزش بدهیم که هدف شون رو از ازدواج مشخص کنند و بر اساس این که با ازدواج به چه چیزی می خواهند برسند، ملاک و معیارهای انتخاب همسرشان رو دسته بندی کنند و بر اساس همان معیارها به دنبال همسری مناسب و ایده آل باشند تا زندگی شان سرشار از آرامش باشد نه آسایش.
کیست های شایع و ترسناک دختران جوان
زیباترین دختران دنیا بدون آرایش
ممنون از اینکه با زیبامون همراه بودین.