اگه اطلاعات شما درباره سلولیت، فقط در این سطحه که چه شکلی هستش و در بدن شما هم وجود داره یا نه، باید بگیم نیاز دارین که درباره اش بیشتر بدونین، چون این مشکلیه که خیلی از افراد، مخصوصا خانوما رو درگیر کرده و باعث بدشکلی اندام اونا شده و خیلی هم شایع هستش. این مشکل ارتباط مستقیمی با چاق شدن و تجمع چربی در بافت های بدن داره، اما افراد لاغری هم هستن که در نواحی مختلف بدن دچار سلولیت شدن. درباره سلولیت بهتره که قبل از هر چیز 2 موضوع مهم رو بدونین:
1. این فقط شما نیستین که بهش دچار شدین و خیلی از اطرافیان شما هم همین مشکل رو دارن.
2. خلاصی از سلولیت ها، اصلا آسون نیست و باید تلاش و حوصله داشته باشین.
سلولیت چیست و چگونه ایجاد میشه؟
سلولیت یعنی تجمع چربی در زیر پوست، اما هر تجمع چربی ای منجر به سلولیت نمیشه. در واقع این یه نوع تجمع نا به جاست، یعنی چربی در جایی تجمع پیدا می کنه که امکان حجیم شدن نداره. سلولیت، تجمع مولکول های چربی در رشته های بافت همبند (فیبرهای سپته) هستش که قابلیت بزرگ و حجیم شدن ندارن و در نتیجه در زیر پوست، حالت برجسته و فرورفته (قلمبه شدن و بافتی شبیه پوست پرتقال) ایجاد می کنن.
سلولیت، حتی می تونه در خانومای ورزشکار و دارای تناسب اندام هم شکل بگیره!
چه تمرین هایی برای خلاصی از سلولیت ها مناسب تر هستن؟
تصور غلطی که در این زمینه وجود داره، اینه که تمرین های کاردیو (تمرین های سرعتی با جنب و جوش زیاد)، بهترین ورزش های خلاصی از سلولیت ها هستن، اما روش درست، بهره گیری از تمرین های ترکیبی هوازی (کاردیو) و قدرتی هستش تا عضله و پوست بتونن خودشون رو بازسازی کنن.
این تمرین های قدرتی و عضله ساز، امکان سمزدایی از بافت های مختلف بدن و انتقال اونا به لنف ها رو ایجاد می کنه و در نتیجه، مواد اضافی و سموم از بافت های خارج میشن. حتما برای از بین رفتن سلولیت های بدن، از تمرین هایی مثل اسکات و لانگز به طور روزانه کمک بگیرین تا اختصاصا روی ماهیچه ها کار بشه و گردش خون و تعادل هورمونی در اونها رو ایجاد کنه.
درمان های دیگه ای هم برای سلولیت وجود داره؟
وقتی صحبت از درمان میشه، کرم ها و لوسیون های زیادی هستن که ادعا می کنن برای کاهش سلولیت مفیدن، اما در واقع اونا هیچ کدوم (یا حداقل بیشترشون) روی از بین بردن عامل ایجاد کننده سلولیت تمرکز ندارن و بیشتر حالت سمزدایی از بدن دارن که کمکی به رفع سلولیت نمی کنه.
اما روش های درمانی کلینیکی، می تونه تا حد زیادی موثر باشه. این روش ها، انواع مختلفی دارن که معمولا با تماس سوزن های بسیار ریزی با سطح چربی ها، بافت اونا رو آزاد می کنن و شکل تجمع اونا رو تغییر میدن. روش های دیگه ای مثل ساکشن و مزوتراپی هم در درمان سلولیت موثرن.
استفاده از ماساژورهای مخصوص که دندانه دندانه هستن هم، می تونه یه روش خانگی مناسب باشه اما صبر و حوصله زیادی می خواد. این ماساژورها رو باید از پایین به بالا روی پوست و بافت بدن بکشین تا در گردش خون بهتر کمک کنه.
مطالب درمانی و آموزشی بیشتر در زیبامون دات کام.