اکثر افراد به خصوص خانم ها مبتلا به جوش هورمونی می شن. جوش هورمونی زمانی ایجاد می شه که هورمون های بدن ما بالا پایین می شه. این نوع جوش هورمونی بیشتر در سن بلوغ زده میشه اما اغلب در افراد سنین بالاتر هم دیده می شه. در ادامه به بررسی این نوع جوش و روش درمان اون می پردازیم. علت جوش چانه و درمان آن
ویژگی های جوش های هورمونی چیست؟
این نوع جوش بیشتر در خانم ها زده می شه و بیشتر به علت قاعدگی و یائسگی، این جوش ها زده می شن. پزشکان بعد از انجام یکسری تحقیقات به این نتیجه رسیده اند که مشکلات هورمونی افراد بزرگسال مبتلا به جوش های هورمونی قابل اندازه گیری نیست. اما اگه مشکلات هورمونی درست تشخیص داده بشه می شه به درمان بهتر جوش های هورمونی کمک کرد. جوش های هورمونی در افرادی که در سن بلوغ هستن معمولا در صورتشون و روی پیشانی، بینی و چانه زده می شه. اما معمولا جوش های هورمونی در افراد بزرگسال در پایین صورتشون زده می شه مثل پایین گونه و چانه فرد. جوش و آکنه- دلایل و درمان جوش زیر پوستی
جوش های هورمونی چه شکلی اند؟
این جوش ها شبیه کیست کوچک هستند و معمولا سر سفید یا سیاه هستن. معمولا جوش های هورمونی عمیق و زیر پوست هستن و مدت زیادی طول می کشه تا این جوش ها برسن البته در مواردی هم این جوش ها سطحی هستن. جوش هر ناحیه از صورت به شما چه می گوید؟
علل بروز جوش هورمونی
• قاعدگی
• سندرم تخمدان پلی کیستیک (تنبلی تخمدان)
• یائسگی
• افزایش سطح آندروژن
مشکلاتی که بر اثر عدم تعادل هورمونی و ایجاد جوش های هورمونی ایجاد می شوند
• التهاب پوست
• افزایش چربی در پوست
• ورود سلول های پوستی فولیکول های مو به بدن
• تولید باکتری که باعث جوش می شود
درمان جوش هورمونی با رازیانه
رازیانه خواص ضد میکروبی قوی داره و می تونه به راحتی جوش های هورمونی رو از بین ببره. برای درمان جوش با استفاده از رازیانه می تونین اونو با آب بجوشونین و مصرف کنین و یا اینکه عرق رازیانه رو از عطاری ها تهیه کنین و مصرف کنین.
درمان جوش های هورمونی
جوش های هورمونی چون عمیق و زیر پوست هستن معمولا با مصرف داروهای موضعی کامل درمان نمی شن و اگر هم بشن به صورت سطحی و موقتی درمان می شن. بنابراین بهتره برای درمان این نوع جوش ها داروهای خوراکی مصرف بشه تا تعادل هورمون ها تنطیم بشه و جوش ها از بین برن. معمولا داروهای خوراکی که برای درمان جوش هورمونی استفاده می شه داروهای ضد بارداری و داروهای ضد آندروژن هستن.
درمان خانگی جوش های هورمونی
درمان های خانگی و گیاهی هم می تونن برای درمان جوش های هورمونی بسیار تاثیر گذار باشن. معمولا درمان های خانگی نسبت به درمان های دارویی پزشکی عوارض کمتری دارن اما ممکنه در برخی مواقع اثرگذاری داروهای پزشکی بیشتر باشه. اگه از داروهای پزشکی استفاده می کنین و تصمیم دارین که درمان خانگی رو هم انجام بدین بهتره قبلش با پزشکتون مشورت کنین تا تداخل دارویی به وجود نیاد.
درمان گیاهی جوش هورمونی با روغن درخت چای
مصرف روغن درخت چای بر روی جوش ها باعث کاهش التهاب و همچنین کاهش علائم جوش و آکنه می شه. تحقیقات ثابت کرده که استفاده موضعی از این روغن باعث کاهش جوش های هورمونی می شه.
درمان گیاهی جوش های هورمونی با چای سبز
چای سبز سرشار از آنتی اکسیدان است و برای سلامت پوست بسیار مفید است. نوشیدن چند فنجان چای سبز در طول روز به کاهش التهابات پوستی و جوش های هورمونی کمک می کنه. همچنین مصرف کرم ها و ژل های حاوی عصاره چای سبز میتونه به کاهش جوش ها کمک کنه.
پاکسازی پوست و رفع جوش های هورمونی با انجام کارهای زیر
• صورت خودتون رو 3بار در روز بشویید
• هر روز از محصولات رفع جوش و آکنه استفاده کنین اما استفاده از این محصولات رو طولانی نکنین چون باعث خشک شدن پوست می شن.
• روزانه حتما از کرم ضدآفتاب برای محافظت از پوستتون استفاده کنین.
• برای کاهش جوش های هورمونی از پوستتون مراقبت کنین. سعی کنین کمتر از لوازم آرایشی استفاده کنین و به جای اون از محصولات مراقبت از پوست استفاده کنین.
• شب ها قبل از خواب حتما آرایش صورتتون رو پاک کنین و صورتتون رو با مواد پاک کننده بشویید.
ممنون از اینکه با زیبامون همراه بودین.