پرایمر چیست ؟
پرایمر چیست؟ حتما می دونین که برای داشتن یک آرایش صورت خیلی خوب، باید پوست بی نقض و صافی داشته باشین که علاوه بر رژیم غذایی متناسب و روتین مراقبت روزانه ی پوستی، استفاده از فونداسیون (Foundation) و کانسیلر (Concealer) مناسب با نوع پوست و رنگ زمینه پوستتون خیلی خیلی مهمه. اما به جز همه ی این ها، میکاپ آرتیست ها یک ترفند دیگه ای دارن که بهش می گن زیرسازی یا استفاده از پرایمر صورت (Complexion Primer).
اگر نمی دونین پرایمر یا زیر ساز چیه، اینجا می تونین هر اطلاعاتی که می خواین رو بدست بیارین، حتما تا حالا کرم های ژلی و ابریشمی رو دیدین که گفته می شن باید روی پوست خالی و زیر کرم پودر زده بشن و خطوط صورت رو کمرنگ کنن و بافت یکدست و ابریشمی به پوست بدن و از طرفی میکاپ رو در طول روز تازه و شاداب نگه دارن. چگونه منافد پوست را از بین ببریم؟
پرایمرها به قدری برای میکاپ آرتیست های حرفه ای مهم و ضروری هستن که شاید باور نکنین، چون کارهای خیلی مهمتری به جز نرم تر و صاف نشان دادن فونداسیون روی پوست می کنن. پرایمر ها یه طورهایی بیمه ی سالم و ماندگار موندن آرایشتون در طول روز هستن. ممکنه پرایمرهای مختلف با رنگ های مختلف مثلا پرایمر سبز رنگی رو ببینین و براتون سوال پیش بیاد که فرقشون چیه؟ این مدل پرایمرها معمولا حاوی کانسیلر تصحیح کننده ی رنگ (Color Correcting) هستن که علاوه بر وظیفه ی اصلیشون کمک به درست کردن رنگ های صورت هم می کنن.
یه سری از پرایمرها هم اختصاصی پرایمر چشم هستن که فقط برای پلک بکار می رن که سایه و خط چشم رو خیلی طولانی بدون ریزش و خط افتادن نگه می دارن.
خیلی از پرایمرها هم هستن که حاوی SPF هستند، یعنی اینکه از پوست در برابر نور خورشید کمی محافظت می کنن، اما این دلیلی نیست که از کرم ضدآفتاب استفاده نکنین! در ادامه توضیح مدل های مختلف پرایمر می پردازیم و بعدش هم نحوه ی استفاده از پرایمر مانند یک میکاپ آرتیست حرفه ای رو شرح می دیم. شاید این سوال هم براتون پیش بیاد که پرایمر صورت چه مارکی خوبه که در انتهای مقاله برترین برندهایی که از نظر اقتصادی به صرفه هستن و خیلی از بیوتی بلاگرها هم از اون ها استفاده می کنن رو معرفی می کنیم.
انواع پرایمر صورت چیست ؟
پرایمرهای محو کننده (Blurring)
معمولا به عنوان فیلتر اینستاگرامی ازش یاد می شه که دارای تکنولوژی انعکاس نور هستش که مشکلات روی پوست رو محو می کنه و اجازه می ده که کرم پودر خیلی راحتتر و بهتر روی پوست بشینه و کاور بالایی داشته باشه.
پرایمرهای تصحیح کننده ی رنگ (Color Correcting)
این پرایمرهای رنگی رنگی که بر اساس چرخه ی رنگ ساخته شدن – رنگ هایی که متضاد و خنثی کننده ی هم هستن – برای پاک کردن مشکلات پوستی مثله قرمزی، کبودی، زردی و سیاهی ساخته شدن. پرایمرهای رنگی معمولا 5 تا رنگ دارن: سبز برای مقابله با قرمزی، صورتی برای مقابله با خستگی صورت و آبی برای پاک کردن زردی ها.
پرایمرهای ضد پیری (Anti-Aging)
پرایمرهایی که ضد پیری یا آنتی ایجینگ هستن دوتا فاکتور مهم دارن که محافظت و ترمیم پوست رو به عهده داره. مثلا حاوی SPF هستن که از پوست در برابر نور محافظت کنن و حاوی نیاسین و پپتیدها هستن که به استحکام بافت پوست کمک می کنه.
پرایمرهای درخشان کننده (Illuminating)
چجوری میشه که فونداسیونی که به پوست می زنین خود پوست بشه و معلوم نشه کرم پودرِ؟ می تونین از این پرایمرهای درخشان کننده ی پوست استفاده کنین و مطمئن باشین بدون کرم پودر تا آخر روز پوستی درخشان، طبیعی و زیبا خواهین داشت.
پرایمرهای تنگ کننده ی منافذ پوست (Pore-Minimizing)
اگه از اینکه صورتتون پر از منفذ هست و حوصله ندارین که به صورت طبیعی این منافذ پوستی رو ببندین، از پرایمرهای تنگ کننده ی منافذ پوستی استفاده کنین. این پرایمرها همونطور که از اسمشون پیدا هستش منافذ رو محو می کنن و می بندن. اگر هم نمی خواین پوستتون براق بشه یا بدرخشه می تونین از مات کننده ها به صورت اسپری یا کرمی استفاده کنین و روی پرایمر بزنین.
پرایمرهای آبرسان (Hydrating)
پوست های خشک می تونن به آرایش صورت حالت پوسته پوسته و خشنی بدن، برای همین بهتره از پرایمرهایی استفاده کنین که رطوبت خیلی بالایی دارن و آبرسان قوی هستن. هیالورونیک اسید، ویتامین B3 و عصاره ی سرخالو (Lychee) تمام پوسته پوسته ها رو پر می کنن و خطوط خشکی و فلس شدگی های روی پوست رو می پوشونن و در نتیجه میکاپ خیلی راحت و نرم روی صورت میشینه.
چگونگی استفاده از پرایمر در آرایش صورت
وقتی که پرایمر مورد علاقه و مورد نیازتون رو پیدا کردین، باید یاد بگیرین که چجوری مثله یک میکاپ آرتیست حرفه ای ازش استفاده کنین. اولین قانون اینه که بهتره قبل از پرایمر زدن مرطوب کننده بزنین و چند دقیقه صبر کنین و بعدش پرایمر رو به پوست بزنین. پرایمر رو اول از همه در مرکز صورت بزنین و بعد روی کل صورت پخشش کنین، نیازی هم نیست که مقدار زیادی ازش رو روی صورت بزنین. می تونین با دست و یا براش به صورت بزنین و به چشم ها نزنین، سپس کمی صبر کنین تا ست بشه و بعد ارایشتون رو انجام بدین.
پرایمر چشم چیست؟
اگر دقت کرده باشین در قسمت بالایی توضیح دادیم که پرایمر صورت رو به چشم ها نزنین و برای پلک ها از پرایمر مخصوص چشم استفاده کنین. پرایمر چشم معمولا مایع یا کرمی هستنش که روی پلک قرار می گیره و به سایه چشم و خط چشم اجازه می ده راحتتر روی صورت قرار بگیرن و مدت طولانی تری باقی بمونن. از طرفی اجازه ی ریزش هیچ ماده ی آرایشی به زیر پلک و ماسیده شدن را نمی ده و به بهتر نشون دادن رنگ ها هم خیلی کمک می کنه. این پرایمر چربی اضافی رو می گیره و اجازه می ده که لوازم آرایش بهتر و راحتتر روی چشم بشینن و مدت طولانی تری بمونن. از طرفی پرایمر رنگ های نود و روشن رو به خوبی نشون میده و دیگه امکان اینکه سایه چشم روشنتون دیده نشه وجود نداره. یک لایه نازک از پرایمر چشم کافیه و باید بهش اجازه بدین تا به خوبی جذب و خشک بشه و بعد روش آرایش کنین.
معرفی بهترین پرایمر + لینک خرید مستقیم
خرید کنید : پرایمر صورت گلدن رز مدل مات
خرید کنید : پرایمر ریمل لندن مدل Lasting حجم 30 میلی گرم
خرید کنید : پرایمر میبلین مدل 10 حجم 30 میلی لیتر
خرید کنید : پرایمر مات کننده پوست لورآل مدل Infallible حجم 35 میلی لیتر
خرید کنید : پرایمر سیترای مدل Mattifying حجم 30 میلی لیتر
خرید کنید : پرایمر بورژوآ مدل HEALTHY MIX حجم 20 میلی لیتر
خرید کنید : پرایمر صورت شون سری Perfect حجم 30 میلی لیتر
خرید کنید : پرایمر مای مدل Matt touch حجم 35 میلی لیتر
خرید کنید : پرایمر جی وان مدل Jelly Pack حجم 50 میلی لیتر