بعضی مواقع خواندن کلماتی که روی محصولات آرایشی و زیبایی نوشته شده اند این حس را به شما میدهند که ای کاش دقت بیشتری به آن ها کرده بودید و اطلاعات بیشتری در آن زمینه داشتید. کلماتی مانند Diazolidinyl Urea، Tocopherol، Ethylhexyl Methoxycinnamate... چه کلمات سختی!! خوشبخاته اولین چیز در تمام محصولات زیبایی و آرایشی آب است که همه ما می شناسیم! اگرچه فهمیدن اینکه چه موادی در سایه چشم مورد علاقه تان یا شامپوی همیشگی تان هستند مانند خواندن زبانی است که هیچ گاه آموزش نگرفته اید، اما در لیستی که در پایین ارائه شده است می توانید اکثر مواد تشکیل دهنده را بخوانید و بیاموزید. با زیبامون دات کام همراه باشید.
لوازم آرایشی از چی ساخته شده اند؟
آگار - Agar: آگار نام های دیگر از جمله Algae، Carageenan، Laminaria، Ulva lactuca و Ascophyllum دارد که حاوی پروتئین و ویتامین های زیادی است. معمولا به مرطوب کننده ها به صورت امولسیون و آنتی اکسیدان اضافه می شود.
الکل اس دی 40 – Alcohol SD-40: الکی درجه یک و مرغوب در محصولات آرایشی و زیبایی است که مانند یک نرم کننده و عاملی برای تحرک دیگر مواد تشکیل دهنده عمل می کند. الکل ها(شامل اتیل الکل، متیل الکل و بنزیل الکل) باعث مراقبت از محصول در برابر باکتری ها می شوند، اما از طرفی باعث خشکی و آسیب دیدن پوست های حساس نیز می شوند.
النتوین – Allantoin: در کرم های پوستی و لوسیون ها استفاده می شود و یکی از محصولات اوریک اسید است که برای کاهش آسیب ها (خارش و غیره) اضافه می شود.
آلومینیوم کلروهیدرات – Aluminum Chlorohydrate: رایج ترین ماده که در محصولات ضد تعریق به کار می رود. در واقع این ماده یک نوع نمک است که وقتی با آنزیم های موجود در عرق ترکیب می شود، یک پوشش موقت ایجاد می کند که روی منافذ عرق نشسته و مانع از بیشتر عرق کردن می شود (به راحتی با حمام کردن از بین می رود). همچنین مانند یک سفت کننده نیز عمل می کند.
سلولز – Cellulos: به هر ماده ای که از گیاه باشه اطلاق می شود. این ماده در کرم ها و لوسیون ها به عنوان غلیظ کننده به کار می رود و به چربی و آب اجازه ی ترکیب شدن می دهد.
دیتانولومین – Diethanolomine: ماده ای حل کننده است که به کلینزرها اضافه می شود و به آن ها حالت کفی یا فومی می دهد. (Triethhanolomine هم از همین خانواده است.)
دیمتیکن – Dimethicone: یکی از انواع سیلیکون ها است که معمولا در محصولاتی که به موی سر مربوط هستند استفاده می شود، باعث راحت تر باز شدن و راحت تر جدا شدن آن ها می شود. به طور کلی هر ماده ای که دارای پسوند Cone باشد از سیلیکون است و کارکرد آن همانند بالا می باشد.
گلیسرین – Glycerin: به صورت طبیعی در پوست وجود دارد و به کرم های پوستی برای افزایش آبرسانی اضافه می شود.
گلیکول ستیریت – Glycol stearate: ماده ای غلیظ کننده که به محصولاتی مانند شامپو می زدند که حالتی مرواریدی و اوپالی – اوپال نوعی سنگ نیمه قیمتی است – بدهد. این ماده در نوع کارکرد محصول تغییری ایجاد نمی کند، اما ظاهر آن را زیبا می نماید.
لانولین – Lanolin: پروتئینی است که از غدد عرقی گوسفند به دست می آید. مرطوب کننده ای مرغوب بوده و به صورت اختصاصی برای افرادی که پوستی خشک و خیلی حساس دارند استفاده می شود. از نظر شیمیایی شباهت زیادی به غدد تولید کننده چربی در بدن انسان دارد.
لسیتین – Lecithin: لیپید – چربی – است که به صورت طبیعی در سلول گیاهان و حیوانات پیدا می شود و به عنوان مرطوب کننده و نرم کننده استفاده می شود. این ماده به لایه ی خارجی پوست در برابر خشکی و خارش کمک کرده و به لایه ها اجازه ی ترمیم و دوباره سازی می دهد.
میکا – Mica: ماده ی معدنی که در محصولات آرایشی و برخی مواقع در خمیر دندان ها مورد استفاده قرار می گیرد، این ماده برای حالت سفید مرواریدی و شیمری کردن لوازم آرایش استفاده می شود.
پنتنول – Panthenol: برخی مواقع به نام پانتوتنیک اسید که فرمی از ویتامین B5 است. در محصولات مراقبت از مو باعث نرمی و درخشندگی موها شده و شاخه های مو را محکم می کند. بعضی مواقع در محصولات مراقبت از پوست که برای رفع سوختگی و خارش هستند نیز استفاده می شود.(این ماده خاصیت کاهش التهابات و افزایش ترمیم دارد)
پارابن – Parabens: که شامل Buthylparaben و Methylparaben هم می شود، از مواد نگه دارنده هستند که به صورت گسترده – تا 70 درصد – در محصولات آرایشی، مراقبت از پوست و دیگر محصولات مربوط به آن استفاده می شوند. این مواد از فاسد شدن، لانه گزینی باکتری ها و قارچ ها جلوگیری می کنند.
پتاسیم سوربات – Potassium Sorbate: این ماده به عنوان نگه دارنده استفاده می شود و از رشد قارچ انگلی و مخمرها جلوگیری می کند.
پروپیلن گلیکول – Propylene Glycol: همانند دیگر گلیکول ها این ماده ی جذب کننده رطوبت برای کرم صورت و محصولات جذب کننده به کار می رود. در محصولات بهداشتی و زیبایی در میزان بسیار کم استفاده می شود.
سدیم هیدرواکساید – Sodium Hydroxide: این آلکالین برای تنظیم کردن تعادل pH (برای کاهش میزان اسیدیته) به کار می رود. محصولاتی که سدیم هیدرواکساید زیادی دارند برای پوست بسیار آسیب رسان است.
سدیم لوریل سولفات – Sodium Lauryl Sulfate: سولفات اکتیو – فعال – که در بیشتر شامپوها و کلینزرهای پوست به کار می رود، این ماده آلودگی و چربی را شل می کند و پاکسازی را سهولت می بخشد. آسیب رسانی این ماده به پوست خیلی زیاد است ولی بر خلاف تصور افراد، باعث سرطان نمی شود.
استریل الکل – Stearyl Alcohol: در امولسیون ها برای باقی ماندن ترکیب ها در کنار هم بکار می رود. همچنین نوعی نرم کننده هم است.
تالک – Talc: یکی از مواد اولیه در محصولات پودری به خصوص سایه چشم و رژگونه است. ترکیبی طبیعی که شامل سیلیکون و منیزیم است.
تیتانیوم دی اکساید – Titanium Dioxide: در محصولات غلیظ و روشن کننده ای مانند فونداسیون، رژگونه و سایه چشم به کار می رود. همچنین در کرم های ضد افتاب برای محافظت از پوست در برابر UVA و UVB می باشد و از طرفی به پوست هم آسیب نمی رساند.
توکوفرول – Tocopherol: یکی از فرم های ویتامین E است (Tocopherol Acetate، Tocopheryl Lioleate و Tocopheryl Nicotinate هم از اعضای خانواده توکوفرول هستند) این ماده به رژ لب و دیگر محصولات آرایشی نرم کننده مانند کانسیلر و رژگونه کرمی اضافه می شوند و آنتی اکسیدانی ارزان ولی بینهایت قدرتمند هستند.
زانتان گام – Xanthan Gum: ماده ای غلیظ کننده که به محصولات بافت خوب و مناسبی می دهد.
کیف لوازم آرایش - لوازم آرایش مهم و ضروری