امروزه در جامعه خشونت علیه زنان بیداد میکند. در واقع خشونت علیه زنان به دو دسته خشونت روحی و خشونت فیزیکی تقسیم میشود. که تحمل خشونت روحی بسیار سختتر از خشونت فیزیکی است. خشونت روحی علیه زنان مثل: دروغ گویی، چشم چرانی، خیانت، بیتوجهی به زن و ...! اما خشونت فیزیکی قابل دیدن است مثل کتک زدن زنان. بهترین رازهای زیبایی و آرایشی زنان ایرانی
روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان
سازمان ملل 4آذر یا همان 25 نوامبر روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان نامگذاری کرده است. ملاک زیبایی زنان چه چیزی است
تاریخچه روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان
در روز 25 نوامبر سال ۱۹۶۰ سه خواهر اهل جمهوری دومینیکن، با نام خواهران میرابل، پس از ماه ها شکنجه، سرانجام توسط سازمان امنیت ارتش این کشور به قتل رسیدند. “جرم” این سه خواهر شرکت در فعالیت های سیاسی علیه رژیم دیکتاتوری حاکم بر دومینیکن بود.
21سال بعد، یعنی در سال 1981، در همایشی که در بوگوتا، پایتخت کلمبیا، با شرکت مدافعان حقوق زنان در آمریکای لاتین و منطقه کارائیب تشکیل شد، پیشنهاد اختصاص دادن روز قتل خواهران میرابل به روز نهی خشونت علیه زنان مطرح گردید. هدف از این پیشنهاد آن بود که هم به تلاش و جسارت این خواهران ادای احترام شود و هم افکار عمومی بیش از پیش به سوی نهی خشونت علیه زنان سوق یابد. سال 1999 سازمان ملل نیز 25 نوامبر را به عنوان روز جهانی نهی خشونت علیه زنان به رسمیت شناخت.
در راستای همین تصمیم، یک سال بعد، شورای امنیت سازمان ملل سال 2000 قطعنامه ی 1325 را به تصویب رساند که عنوان آن بود: ”زنان، صلح و امنیت”. محورهای اصلی این قطعنامه به پیشگیری مناقشات و خصومت ها در درون و در میان کشورها، تامین مشارکت زنان در حیات سیاسی و اجتماعی و نیز ممانعت از اعمال خشونت علیه آنها مربوط می شوند. این قطعنامه مبنایی است برای آن که خشونت های گوناگون علیه زنان بدون مجازات نمانند و عاملان آنها به پای میز محاکمه کشیده شوند.
خشونت علیه زنان چیست؟
اصطلاح خشونت علیه زنان برای توصیف کردن کارهایی که به عنوان خشونت علیه زنان محسوب میشود به کار میرود. در واقع هر گونه آسیب فیزیکی یا روحی علیه زنان به عموان خشونت علیه زنان محسوب میشود. اعلامیه رفع خشونت علیه زنان در سال ۱۹۹۳ بیان میکند که این خشونت ممکن است توسط افرادی از همان جنس، اعضای خانواده، و جامعه اعمال شود.
انواع خشونت علیه زنان
خشونت علیه زنان به چند دسته تقسیم میشود که شامل: خشونت جنسی، خشونت جنسی غیر تماسی، خشونت کلامی، تجاوز، خشونت در مورد جهیزیه، تن فروشی اجباری، بارداری اجباری، ختنه دختران، خرید و فروش زنان و دختران، خشونت علیه زنان کارمند و مستخدمین زن، خشونت های ناشی از جنگ، خشونت در زندان، تجاوزهای سیستماتیک، خشونت نگاهی و رفتاری، خشونت سیاسی و …. از انواع خشونتی ست که بر زنان اعمال می شود.
تجاوز جنسی، جنایت علیه بشریت
یکی از کارهایی که باید برای مبارزه با خشونت علیه زنان صورت بگیرد جلوگیری از تجاوز جنسی به زنان در جنگ است. سازمان ملل، خشونت جنسی علیه زنان در دوران جنگ را مصداق جنایت علیه بشریت اعلام کند.
سازمان های فعال در زمینه حقوق زنان وابسته به سازمان ملل از این پس فعالیت های گوناگونی را برای جلوگیری از تجاوز به زنان در مناطق جنگی و نیز کمک به زنان قربانی انجام میدهند. حمایت های دارویی، روانپزشکی، حقوقی و اقتصادی زنان قربانی، از جمله این کمکهاست. این سازمانها هم زمان علیه فرار از مجازات عاملان تجاوز جنسی نیز مبارزه می کنند. فعالان حقوق زنان معتقدند تعقیب و محاکمه عاملان تجاوز، شاه کلید پیشگیری از وقوع آن است.
بیایم چند لحظه تأمل کنیم و کمی عمیق تر به مسئله خشونت علیه زنان بیاندیشیم، برای ساختن جهانی عاری از خشونت باید دوباره فکر کرد! اشتباهات را مرور کرد و خط بطلان بر تکرار آن ها کشید. باید رژیم حقوقی منسجمی برای جواب گویی به چنین آسیب هایی در جهان وجود داشته باشد و تخلف از آن به صورت قاعده ای آمره و الزام آور برای دولت ها محسوب شود، تا شاید کشورها در سیاست گذاری هایِ خود تصمیم جدیدی برای روایتی زنانه با رویکردی مردانه بگیرند و کمک کنند تا حالِ جهانِ نارنجی خوب شود و روزی بیاید که در آن هیچ سیاست مداری نگوید: زن ها را چه به سیاست! هیچ فیلسوفی در مقابل فمینیسم جبهه نگیرد، هیچ اندیشمندی برای نشر تفکرش، زن را قربانیِ جنسیت نکند و هیچ انسانی به انسانِ دیگر ظلم نکند.
نقش هورمون ها در زیبایی بیشتر زنان
ممنون از اینکه با زیبامون همراه بودین.