بسیاری از کارشناسان بهداشت به افراد دیابتی توصیه میکنند تا مراقبتهای بهتر و ویژهتری از پوست خود داشته باشند؛ زیرا دیابت به سادگی بر روی پوست تاثیرگذار بوده و بیماریهای مختلف پوستی را ممکن است برای فرد ایجاد کند. آشنایی با بیماری پوستی مربوط به دیابت و جلوگیری و یا درمان درست آن نیز به مدیریت سطح قندخون در بدن وابسته است و از این طریق نیز میتوان بیماری دیابت را نیز تا حد زیادی کنترل کرد. مواد غذایی مضر برای دیابتی ها
افراد دیابتی بیشتر در معرض ابتلا به عفونتهای پوستی ( باکتریایی یا قارچی ) هستند و این عفونتها در هر ناحیهای از بدن از جمله بین انگشتان دست و پا، اطراف ناخن، پوست سر و ... ممکن است ایجاد شود. اگر مشکلات پوستی افراد دیابتی به موقع درمان نشوند ( هرچند کوچک و ناچیز باشند ) میتوانند مشکلات جدیتری را برای این افراد ایجاد نمایند.
به همین دلیل آشنایی و شناخت این بیماریهای پوستی در افراد دیابتی از اهمیت ویژهای برخوردار است. با ما در این قسمت از زیبامون دات کام همراه باشید و با بیماریهای پوستی رایج در افراد دیابتی بیشتر آشنا شوید.
تیره و مخملی شدن پوست پشت گردن (Acanthosis Nigricans)
یکی از اولین نشانههای پوستی که در افراد دیابتی ایجاد میشود تیره شدن پشت گردن است. این مشکل معمولا به علت مقاومت بدن به انسولین در افراد دیابتی دیده میشود. علاوهبر پوست پشت گردن این نشانه در پوست زیر شکم، داخل ران، آرنج، زانو، ناف و کشاله ران نیز مشاهده میشود.
ملتهب و قرمز شدن رگهای خونی (Necrobiosis Lipoidica Diabeticorum)
این بیماری پوستی معمولا بر روی پاها ظاهر میشود و باعث ایجاد تورم و قرمزی در قسمتهای مختلف پا شده و به مروز زمان رنگ آن به سمت بنفش تغییر میکند و ممکن است حالت زخم نیز به خود بگیرد و با خارش و درد نیز همراه شود.
سفت شدن بافت انگشتها (Digital Sclerosis)
این بیماری پوستی معمولا در افراد مبتلا به دیابت نوع 1 دیده میشود که در آن پوست انگشتها ضخیم، سفت و مومی شکل میشود. علاوهبر این مفاصل انگشتها نیز سفت شده و حرکت دادن انگشتها را با مشکل مواجه میکند. گاهی این مشکل ( خشک و ضخیم شدن پوست )، پوست پشت دست، صورت، پیشانی، شانه و قفسه سینه را نیز تحت تاثیر قرار میدهد.
دانههای قرمز و پراکنده روی پوست (Eruptive Xanthomatosis)
دیابت کنترل نشده میتواند منجر به ایجاد این مشکل پوستی شود که در آن دانههای قرمز و زرد ریز و کوچکی به شکل فورانی روی پوست ظاهر میشوند. در اطراف این برجستگیهای کوچک یک هاله قرمز رنگ نیز ایجاد میشود که خارش بسیاری را نیز بر روی پوست ایجاد میکند. این علائم معمولا در پشت دست، خم آرنج، بازو و باسن نیز ایجاد میشود.
تاول دیابتی (Bullosis Diabeticorum)
این بیماری پوستی ممکن است در پشت انگشتان دست، انگشتان پا و گاهی اوقات روی پاها، ساعد و بازو نیز ایجاد شود. این تاولها معمولا ظاهری شبیه به تاول سوختگی دارند اما خیلی دردناک نیستند. افراد مبتلا به دیابت شدید معمولا بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری پوستی قرار دارند.
لکههای مختلف و پراکنده روی ساق پا (Diabetic Dermopathy)
این بیماری پوستی معمولا به شکل لکههای بزرگ و پراکنده روی ساق پا ایجاد شده و معمولا در اثر تغییرات در رگهای خونی که خون را به پوست میرسانند، ایجاد میشود. این لکهها معمولا روی ساق پا رشد میکنند اما ممکن است نشانههایی از این بیماری پوستی بر روی قسمتهای دیگر بدن نیز دیده شود. این لکهها به ندرت باعث ایجاد خارش و سوزش در پوست میشوند.
این لکهها معمولا با لکههای ناشی از افزایش سن اشتباه گرفته میشوند اما خوب است بدانید که این لکهها برخلاف لکههای سنی بعد از 18 تا 24 ماه محو میشوند. با این حال اگر قند خون کنترل نشود ممکن است این لکهها نیز به طور دائمی روی پوست باقی بمانند.
لکه بزرگ و قرمز روی پوست (Disseminated Granuloma Annulare)
این بیماری پوستی نیز از دیگر بیماریهای وابسته به دیابت است که معمولا به شکل لکههای لبه دار، ناهموار و بزرگ بر روی پوست ظاهر میشود که معمولا دارای رنگ قرمز و یا قرمز مایل به قهوهای هستند. این لکهها ممکن است روی انگشتها، گوش، شکم و قفسه سینه نیز ایجاد شود و معمولا خارش خفیفی دارند.
مطالب مرتبط:
کاهش قند خون - درمان دیابت با ژل آلوئه ورا
جلوگیری از دیابت با مواد غذایی مفید
ممنون که با زیبامون همراه هستید!