عادت خوردن ناخن که در بسیاری از کودکان و حتی بزرگسالان دیده میشود معمولا ناشی از عوامل روانشناختی بسیاری مانند استرس، عصبانیت، احساس حقارت، ترس، اضطراب، خجالت و ... است که به صورت یک عادت فیزیکی نمود پیدا کرده است.
خوردن ناخن به هر دلیلی که باشد دارای تاثیرات و عوارض جانبی بسیار زیادی است که ممکن است سلامت جسمی و حتی روانی فرد را تحت تاثیر قرار دهد. ما در این قسمت از زیبامون دات کام به برخی از تاثیرات جانبی جویدن و یا خوردن ناخن پرداختهایم. با ما همراه باشید و با افزایش اطلاعات خود در زمینه سعی کنید تا این عادت را ترک نمایید. با ما همراه باشید.
چگونه جویدن ناخن هایم را متوقف کنم؟
ایجاد زگیل در انگشت
آیا تا به حال به این موضوع فکر کردهاید که زگیل انگشت و خوردن ناخن با یکدیگر در ارتباط هستند! بله همین طور است. زگیل انگشتی عمدتا از یک ضربه، شکستگی و آسیب ناگهانی ایجاد میشود. در اثر خوردن ناخن امکان ایجاد زگیل در انگشتان نیز بیشتر خواهد شد و اگر به موقع درمان نشود میتواند سبب ایجاد آسیب در ناخنها نیز شود.
عفونت باکتریایی
حتی اگر در طول روز چندین بار دستهای خود را بشویید و یا زیر ناخنهای خود را تمیز کنید باز هم تعداد زیادی باکتری در بین ناخنهای دست وجود دارد که در اثر جویدن و یا خوردن ناخن به سادگی وارد بدن میشوند و عفونتهای باکتریایی بسیاری را در بدن ایجاد خواهند کرد. این باکتریها همچنین میتوانند از طریق پوستی که در اثر جویدن ناخن آسیب دیده شده است نیز وارد بدن شوند و باعث ایجاد عفونتهای مختلف در پوست شوند.
پوسیدگی دندان
پوسیدگی دندان یکی دیگر از تاثیرات جانبی خوردن ناخن است. زمانی که ناخنها خورده میشوند احتمال عفونت در انگشت نیز افزایش پیدا میکند و در اثر جویدن ناخن با دندان، این ویروسها و باکتریها نیز به تدریج روی سطح دندانها نیز تجمع پیدا میکنند و در نهایت منجر به ایجاد پوسیدگی در دندان خواهند شد. پوسیدگی دندان، آسیب پذیر شدن دهان و لثه، ایجاد اختلال در فک پایین و ... همگی از تاثیرات منفی جویدن ناخن هستند.
راهکارهایی برای جلوگیری از پوسیدگی دندان
عواقب روانی و اجتماعی
بسیاری از افراد در موقعیتهای استرسزا و پر تنش بدون اینکه خودشان متوجه شوند شروع به خوردن ناخن میکنند. برای این که این عادت نادرست را ترک کنید ابتدا باید علت و ریشهی آن را پیدا نمایید. این کار اگر چه سخت است اما با دانستن آن به سادگی میتوانید این کار خود را متوقف نمایید.
علاوهبراین خوردن ناخنها عواقب اجتماعی بسیاری را نیز به همراه دارد و ممکن است باعث ایجاد نگرانیهای مختلف و افزایش استرس در این افراد شود. نگرانی و استرس این افراد معمولا در رابطه با قضاوت شدن و ارزیابی نادرست از جانب دیگران است. احساس خجالت از ظاهر نامناسب ناخنها نیز یکی دیگر از تاثیرات منفی خوردن ناخن است.
اکنون با آگهی از تاثیرات منفی این عادت نادرست میتوانید به دنبال روشهایی برای ترک عادت خود شوید. اولین اقدام این است که در موقعیتهای استرسزا قرار نگیرید و یا اینکه فعالیتهایی که با دست و انگشت انجام میشوند را در طول روز افزایش دهید تا کمتر به فکر جویدن ناخن بیافتید.
ممنون که با زیبامون همراه هستید!