ترکیه یکی از کشورهای بسیار زیبا و فریبنده جهان است که از نظر جغرافیایی در جنوب غربی آسیا و جنوب شرقی اروپا قرار دارد. ترکیه آسیایی چیزی در حدود 97 درصد از کل این کشور را شامل میشود و تنها 3 درصد از این کشور اروپایی است. ترکیه با کشورهایی همچون ارمنستان، بلغارستان، آدربایجان، گرجستان، یونان، ایران، عراق و سوریه دارای مرز مشترک است. همانطور که میدانید مرکز این کشور آنکارا و بزرگترین شهر آن استانبول است.
در این قسمت از زیبامون دات کام اطلاعات مفیدی را در رابطه با عروس استانبولی و به طور کلی آداب و رسوم عروسی در ترکیه کسب خواهید کرد با ما همراه باشید.
وضعیت قانونی و حقوقی ازدواج در ترکیه
به طور معمول سن قانونی ازدواج در ترکیه 18 سال است. یعنی هر شهروند بالای 18 سال میتواند با ارادهی آزاد خود ازدواج کند. با این حال افراد 15 تا 18 سال نیز میتوانند با اجازه و رضایت قانونی والدین خود ازدواج نمایند.
اعمال مذهبی ازدواج در ترکیه
ترکیه یکی از کشورهای بزرگ است که در آن بیش از 30 زبان برای صحبت کردن وجود دارد. بدیهی است که این حجم از تنوع در گویش و زبان تنوع فرهنگی و دینی بسیاری را نیز در خود دارد اما به طور کلی بیشتر جمعیت این کشور مسلمان هستند.
تشریفات مراسم عروسی برای افراد مسیحی باید توسط یک کشیش انجام گیرد و معمولا این تشریفات و مراسم در کلیساها برگزار میشود. افراد یهودی و افرادی که دارای ادیان دیگری هستند نیز مطابق با روشهاس سنتی خود و معمولا در کلیساها مراسم ازدواج خود را برگزار میکنند.
مسلمانان برای تشریفات ازدواج خود باید به یک امام یا روحانی مراجعه کنند و برای ثبت ازدواج خود به دو نفر شاهد نیاز دارند. در بیشتر موارد داماد باید برای عروس نوعی ضمانت به نام مهریه تعیین نمایید ( که معمولا به شکل سکه طلا و یا دستبند است ). این مهریه در صورتی که ازدواج به طلاق ختم شود به عروس تعلق میگیرد تا عروس از این طریق کمی از نظر اقتصادی تامین شود.
ازدواج سنتی در مقابل ازدواج عاشقانه
به طور کلی تنها 20 درصد از ازدواجهایی که در کشور ترکیه صورت میگیرد سنتی هستند. به این صورت که خانوادهها برای فرزندان خود همسر مناسبی را انتخاب میکنند و سپس مراسم ازدواج بین آنها صورت میگیرد که معمولا با رضایت فرزندان نیز همراه است.
با گذشت زمان این سبک از ازدواج به تدریج کمرنگ شده و بیشتر ازدواجها به سمت ازدواج عاشقانه کشیده شده است. این سبک از ازدواج در همه جای دنیا مرسوم است و بعد از گذشت یک دوره کوتاه ملاقات و شناخت تصمیم ازدواج گرفته میشود. در این ازدواج نیز رضایت والدین نیز از اهمیت بسیاری برخوردار است اما با این حال والدین نیز به تصمیم فرزندان خود احترام بسیاری قایل هستند.
مراحل ازدواج در ترکیه
به طور کلی ازدواج در ترکیه شامل سه مرحله عقد، نامزدی و عروسی است. در مرحله عقد یا موافقت نامه ازدواج، معمولا مادر عروس و داماد با یکدیگر ملاقات میکنند. در صورتی که والدین و فرزندان به ازدواج رضایت داشته باشند قرار ملاقات دیگری با حضور دیگر بزرگان خانواده و اقوام ترتیب داده میشود. در این ملاقات معمولا خانواده داماد با هدایای ارزشمند، جعبه شکلات و دسته گل حضور پیدا میکنند.
در این مراسم بعد از گفتوگویی کوتاه بزرگترین مرد از خانواده داماد خواستار توافق ازدواج از بزرگترین مرد خانواده عروس میشود و به این تریتب توافقنامه و یا عقد با خواندن این جملهصورت میگیرد: " به دستور خدا و پیام پیامبر، ما دوست داریم دختر شما را برای پسر خود داشته باشیم. "
قهوه ترک در این نقطه دارای معانی سنتی است. عروس آینده برای همه درون یک سینی فانتزی قهوه آماده میکند اما معمولا قهوهای که برای داماد تهیه میشود کمی متفاوت است. معمولا برای قهوه داماد به جای شکر از مقدار زیادی نمک استفاده میشود و داماد نیز باید آن را بنوشد که در آن زمان میتواند بسیار چالش برانگیز و سرگرمکننده نیز باشد.
بعد از این مراسم حلقههای ازدواج که با یک ربان قرمز به یکدیگر متصل شدهاند را درون یک سینی تزیین شده قرار میدهند و بعد از آرزوی خوشبختی به عنوان نشانهای از تحقق ازدواج در اختیار عروس و داماد قرار میدهند.
معمولا ربانی که به حلقهها متصل است توسط یک خانم از اقوام نزدیک قیچی میشود. این شخص قبل از قیچی کردن معمولا میگوید که قیچی برش نمیدهد! به این معنی که باید مقداری پول درون سینی برای او قرار دهند.
نورپردازی و نورآرایی - ایده هایی برای تزئینات سالن عقد و عروسی
در مرحله نامزدی این فرصت برای عرو و داماد و خانوادههایشان ایجاد میشود تا تعامل و شناخت بیشتری نسبت به یکدیگر داشته باشند. نامزدی به طور کلی به صورت یک جشن برگزار میشود. هزینه این جشن معمولا توسط خانواد عروس پوشش داده میشود و معمولا در خانه عروس و با حضور اقوام نزدیک عروس و داماد برگزار میشود.
مدت زمان بین نامزدی تا عروسی بین خانوادههای مختلف متفاوت است ولی به طور کلی عرف جامعه این است که این زمان کوتاه باشد اما مدت زمان آن با توجه به شرایط هر خانواده متغیر بوده و ممکن است بین چند ماه تا چند سال طول بکشد.
معمولا 3 شب قبل از عروسی خانمها برای مراسم حنا دور هم جمع میشوند. عروس یک لباس بنفش یا قرمز میپوشد و حجاب و یا چادری به رنگ قرمز بر روی صورت او قرار میدهند. در این مراسم معمولا یک سکه طلا در کف دستت عروس قرار میدهند و روی آن حنا میگذارند و سپس دست عروس را با پارچه قرمز رنگ میپوشانند.
بعد از این مراسم یک جشن عروسی توسط خانواده عروس برگزار میشود و در نهایت مراسم اصلی عروسی در شب بعد و توسط خانواده داماد برگزار خواهد شد. در این مراسم خانواده داماد به سمت منزل عروس میروند و با موسیقی به رقص و آواز ادامه میدهند تا عروس از خانه بیرون بیاید.
قبل از اینکه عروس از خانه خارج شود یک کمربند قرمز توسط یکی از اعضای خانواده به کمر عروس گره زده میشود. معمولا زمانی که عروس از خانه خارج میشود خانواده عروس حالتی غمگین دارند و گریه کردن آنها صحنهای رایج و طبیعی است.
گل آرایی - ایده های جذاب با گلهای کاغذی
در نهایت عروس و داماد و تمام مهمانان در سالن مخصوصی که برای مراسم عروسی آماده شده است حضور پیدا میکنند و بعد از جشن و شادی در آخرین مرحله مراسم ازدواج، مهمانان هدایایی را که برای عروس و داماد تهیه کردهاند را در اختیار آنها قرار میدهند و با آرزوی خوشبختی انها را به سمت خانه و یا ماه عسل رهسپار میکنند.
تشریفات عروسی در ایران و سایر کشورها
ممنون که با زیبامون همراه هستید.