ریزش مو از جمله مشکلاتی است که بیشتر افراد و حتی نوجوانان را درگیر خود کرده است. عوامل مختلفی میتوانند در ریزش مو در دوران نوجوانی موثر باشند، با دانستن دلایل آن میتوان کارههای زیادی را برای مراقبت از مو و جلوگیری از ریزش آن انجام داد. مراقبت از مو - آسیب دیدن مو با این اشتباهات
پیدا کردن دلایل مختلف ریزش مو در نوجوانی
در مورد مدلها و روشهای حالت دادن موهایتان تغییراتی انجام دهید
برخی از عوامل شیمیایی باعث ریزش مو و شکستن موها میشوند. اگر جزو افرادی هستید که از فرهای دائمی یا صاف کردن دائمی موها استفاده میکنید، ممکن است لازم باشد برای مراقبت از مو از انجام آنها صرف نظر کنید. همچنین دکلره و رنگ کردن مکرر مو میتواند موجب ریزش موها شود. سعی کنید موهایتان را زیاد نکشید و برای مراقبت از مو ها مدتی از بستن آنها با کش صرف نظر کنید. هایلایت مو - نکات و مراقبت های لازم
پیشینه خانوادگیتان را بررسی کنید
مسائل ژنتیکی نیز میتوانند دردسر ساز باشند. بر اساس تحقیقات ریزش مو والدین میتواند به فرزندان منتقل شود. همینطور اختلالات هورمونی نیز در دوران نوجوانی از رایجترین دلایل ریزش مو است.
ریزش بیش از اندازه موها را جدی بگیرید!
ریزش موها تا حدی میتواند طبیعی باشد، اما عواملی مانند استرس، جراحی، تصادف و انواع بیماریها موجب ریزش بیش از حد موها میشوند. بعد از شش تا نه ماه ریزش موها متوقف میشود اما استرس مداوم ممکن است باعث از دست دادن دائمی آنها شود.
موهایتان را نکنید!
نوجوانان ممکن است که با موهایشان بازی کنند. آنها را بکشند، بپیچانند و یا حتی به دلیل استرس زیاد نا خودآگاه آنها را بکنند. باید بدانید ادامهی اینکار موجب کچلی موضعی در سر میشود. پس برای مراقبت از مو ها سعی کنید که به یک متخصص مو و پوست سر مراجعه کنید.
با متخصص پوست درباره بیماری مشورت کنید
بیماریهای زیادی میتوانند علت ریزش مو باشند همانند اختلالات هورمونی، تیروئید، دیابت کنترل نشده و سل پوستی. اختلالات در اشتها نیز موجب کمبود ویتامینها و مواد مغذی شده و باعث ریزش مو میشود.
ورزشکاران که دچار کم خونی هستند بیشتر در معرض خطر ریزش مو ها قرار میگیرند. اگر دچار ریزش سکهای مو هستید ممکن است به دلیل عفونت قارچی باشد، این ریزش در میان نوجوانان خیلی شایع نیست، اما میتوان با شامپوهای خاصی برای مراقبت از مو آن را درمان کرد.
با پزشکتان دربارهی داروهای مصرفی مشورت کنید
شیمی درمانی یکی از مواردی است که به عنوان عامل ریزش مو به خوبی شناخته شده است. اما بسیاری از داروها همچنان ناشناخته باقی ماندهاند. داروهایی برای درمان آکنه، اختلال دوقطبی، کاهش وزن و ... میتوانند علت ریزش مو باشند.
نواحی گرد و کوچک کچلی را بررسی کنید
اگر شاهد چند نواحی کوچک کچلی هستید ممکن است دچار بیماری پوستی ریزش موی منطقهای باشید. ریزش موی منطقهای یک بیماری خودایمنی است که در آن سیستم ایمنی خودتان فولیکولهای مو را تخریب میکند. این بیماری قابل درمان بوده و بعد از یک سال موها رشد میکنند. در مواردی هم ممکن است که بیمار مبتلا، به طور کلی و دائمی موهای خود را از دست بدهد.
اگر علت دیگری از ریزش مو و روش مراقبت از مو برای جلوگیری از آن را میشناسید، در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.