رزماری یکی از گیاهان معطر و دارای خواص آنتیاکسیدانی، ضدعفونیکننده، ضدسرطان و ضدالتهاب است. علاوهبر این حاوی مقادیر بسیاری از چند ویتامین، مواد معدنی، ریبوفلاوین، فولات، آهن، منیزیم، فسفر، روی و مس است.
چوبهای معطر رزماری و اسانس آن در ساخت بسیاری از محصولات آرایشی و زیبایی مورد استفاده قرار میگیرد. علاوه بر مصارف آرایشی و زیبایی از آن در پخت انواع غذاها استفاده میشود و استفاده از چای رزماری نیز به عنوان یک نوشیدنی محبوب بسیار رایج است.
در ادامه به تعدادی از خواص رزماری میپردازیم. با زیبامون دات کام همراه باشید.
خواص درمانی رزماری
1. رزماری به عنوان یک محرک شناختی موثر و مفید برای بهبود حافظه و تمرکز ذهنی شناخته شده است و میتوان از ان برای افزایش فعالیت امواج مغزی و حفاظت در برابر شرایط عصبی مانند بیماری آلزایمر استفاده کرد.
2. رزماری یک گیاه بسیار عالی برای افزایش گردش خون است و به نوبه خود باعث انتقال مواد مغذی و مفید به اندامهای حیاتی و افزایش فعالیتهای متابولیکی در بدن میشود.
3. عطر شیرین رزماری یک عامل بسیار مهم در کاهش استرس و اضطراب است. این گیاه داردی خواص آرامشبخش فوقالعادهای بوده و بر روی احساسات و فعالیت سیستم عصبی و ذهنی تاثیرگذار است.
4. رزماری حاوی خواص ضد درد بوده و به عنوان یک درمان موثر برای کاهش سردرد شناخته شده است. پیشانی خود را با چند قطره روغن رزماری ماساژ دهید تا شاهد اثرات آن باشیدو استشمام عطر رزماری نیز باعث تسکین درد میشود.
5. این گیاه برای تحریک رشد مو نیز بسیار موثر بوده و با بهبود گردش خون در پوست سر، اجازه میدهد تا مواد مغذی و مفید به فولیکولهای مو برسند و از این طریق باعث افزایش رشد موها شوند.
6. رزماری برای کاهش درد و التهاب نیز بسیار موثر است و برای از بین بردن درد رم مفاصل، درد عصب سیاتیک، درد نقرس، درد پشت گردن و ... کاربرد دارد.
7. رزماری با تقویت سیستم ایمنی، از بدن را در برابر عفونتها و بیماریهای مختلف محافظت میکند. نوشیدن 1 تا 2 فنجان چای رزماری را در طول روز فراموش نکنید و از این طریق از خواص بینظیر آن بهرهمند شوید.
8. افراد مبتلا به دیابت میتوانند از رزماری برای تنظیم سطح قندخون خود استفاده نمایند.
9. رزماری برای معده نیز بسیار مفید است و به تسکین نفخ شکم و یبوست کمک بسیاری میکند.