تمام جوشها به طور معمول زمانی بروز میکنند که آلودگی، باکتری و چربی، منافذ پوست را مسدود کنند و این چربیها زیر پوست تجمع یابند و امکان خروج از پوست را پیدا نکنند. علت بروز جوش و آکنه در چانه خیلی پیچیده نیست و میتوان با درمان معمولی و ساده آن را از بین برد.در این مقاله به بررسی علت جوش چانه و درمان آن میپردازیم.
ماسک خانگی سفید کننده و از بین برنده جوش (ویدیو) را ببینید.
رفع جوشهای سرسیاه در خانه (ویدیو) را ببینید.
آکنه کیستیک و 3 علت جوش چانه
علت جوش چانه در تمام سنین مشاهده میشود، اما معمولا افرادی در سنین 15 تا 35 سال بیشتر با آن مواجه هستند.
بر اساس تحقیقاتی که پزشکان انجام دادهاند، میتوان از روی ناحیهای که در صورت فرد، بیشتر جوش و آکنه بروز میکند، متوجه علت جوش زدن شد. در واقع میتوان فهمید که جوش هر ناحیه از صورت به شما چه میگوید.
برای جوش در ناحیه چانه معمولا 3 علت عمده درونی وجود دارد که با توجه به رژیم غذایی و سبک زندگی، میتوان یکی از آنها را علت اصلی دانست:
1. اگر جوشها در قسمت وسط چانه بروز میکنند، باید به رژیم غذایتان شک کنید. معمولا افرادی که رژیم غذایی غیر متعادل و نامناسب دارند، در این ناحیه دچار جوش میشوند. مشکلات رودهای در این نوع جوش زدن تاثیر به سزایی دارد.
2. جوش زدن در قسمت 2 سمت اطراف چانه هم ممکن است به دلیل مشکلات و به هم ریختگیهای هورمونی باشد. معمولا در زمان بارداری، قاعدگی، یائسگی و بلوغ این جوشها بیشتر ظهور مییابند.
3. یک علت دیگر جوش در این ناحیه، عصبی بودن، خواب کم و مصرف زیاد قهوه و مواد محرک است.
البته این تقسیمبندی برای علت جوش چانه را نمیتوان کاملا دقیق دانست، اما خب تا حدود زیادی درست است. به هر حال جوش در ناحیه چانه از این 3 علت خارج نیست. اگر شما هم مبتلا به این نوع آکنه کیستیک هستید، حتما در درمان آن بکوشید.
درمان جوش چانه
برای مقابله با آکنه در چانه و فک، اطمینان حاصل کنید که یک رژیم غذایی خوب (با مقدار زیادی فیبر، میوه و سبزیجات) و خواب کافی داشته باشید (حداقل 7-8 ساعت). دریافت اسیدهای چرب امگا 3 از غذا یا مکملها و کاهش سطح استرس نیز میتواند در کاهش و بهبود جوش در این ناحیه به شما کمک کند.
بهبود و ارتقا سطح بهداشت هم تا حدود زیادی به کاهش جوش زدن کمک میکند. حتما صبحها صورت خود را با آب و شوینده آنتیباکتریال مناسب بشویید و با حوله تیز خشک کنید. از تماس دست آلوده با صورت جدا خودداری کنید. ملحفه بالش خود را هر 2-3 روز یک بار بشویید.
با پاک کنندههای ملایم صورت را از گرد و غبار و آلودگی پاک کنید. بخور دادن صورت هم میتواند منافذ بسته پوست را باز کند و از مسدود شدن و تجمع چربی در پوست که سبب بروز جوش میشود، جلوگیری میکند.
اما از دلایل تغذیهای و بهداشتی که بگذریم، دلیل هورمونی و درمان آن، حتما به مراجعه به یک پزشک متخصص احتیاج دارد. پزشکان متخصص در بخشهای زنان، غدد و پوست در این زمینه میتوانند در تشخیص علت جوش چانه و درمان و بهبود جوش و آکنه به شما کمک کنند.
جوش صورت و توصیه هایی برای درمان آن را بخوانید.
یکی از درمانهای رفع جوش را در خواص خاکشیر را بشناسید بخوانید.
چگونه پوست درخشان و شفاف داشته باشیم؟ را بخوانید.
برای شادابی پوست صورت چه کنیم؟ را بخوانید.
آرایش ملایم اروپایی و سلبریتی ها را بخوانید.
ایده های آرایشی برای جذابیت بیشتر در مهمانی ها - قسمت دوم را بخوانید.
آرایش صورت ملایم و کلاسیک را بخوانید.
مدل آرایش لایت اروپایی برای بهار 96 را بخوانید.
مدل آرایش لایت اروپایی را بخوانید.
برای شستشوی جوش ها چه موادی را انتخاب کنیم را بخوانید.