بینی گوشتی اصطلاحی است که به بینیهایی که در قسمت نیمه پایینی، دارای پوستی ضخیم و چربیزا هستند گفته میشود. این بینیها عموما دارای پوست ضخیم و چرب نوک بینی، غضروفهای بزرگ و قطور پایینیِ کناری و بافت ضعیف غضروفی که معمولا حالت ارتجاعی دارد هستند.
همه چیز درباره جراحی زیبایی بینی گوشتی
انواع پوست و نقش آن در جراحی بینی
ضخامت پوست بینی در اکثر افراد متوسط است. هر چه پوست نازکتر باشد سریعتر بهبود مییابد و بهتر منقبض میشود. بنابراین اکثر کسانی که دارای پوست خیلی نازک هستند باید انتظار داشته باشند که بسیاری از مشخصات کلی بینیشان مشخص شود. این امر مزایای خاص خودش را دارد اما ممکن است معایبی نیز داشته باشد. پوست نازک مشخصات بینی را به خوبی نمایش میدهد اما در عوض ایرادهای خیلی کوچک را نیز نمایان میکند.
از طرف دیگر، پوست ضخیم هرگونه بینظمی کوچک را بهراحتی پنهان میکند. نمایان کردن مشخصات بینی در بینیهای گوشتی بسیار مشکل است زیرا خطوط تیز و زاویه ها در زیر یک پوشش ضخیم به خوبی نمایان نمیشود. در این شرایط میتوان غضروف نوک بینی را به وسیله پیوند غضروف بزرگتر کرد. همچنین میتوان بافت چربی را از زیر پوست به خصوص نوک بینی خارج کرد که البته این کار باید کاملا با احتیاط صورت بگیرد.
جراحی بینی برای همهی انواع پوست یک جراحی مشکل است. با این حال جراحی بینی برای بینی ها گوشتی (پوست ضخیم) نیازمند سطح بالایی از تخصص و تجربه است. جراح باید درک خوبی از میزان کوچک کردن بینی داشته باشد تا بتواند کیفیت نتایج را افزایش دهد. بعد از عمل بینی باید مراقبتهایی صورت بگیرد تا عوارض بعد از عمل کمتر شده و از ورم و کبودی بعد از عمل پیشگیری کنید.
نحوهی عمل جراحی بینیهای گوشتی
بهترین کار این است که ابتدا مراقبتهای قبل از عمل جراحی بینی را بدانید و بعد این عمل را انجام دهید. در عمل جراحی بینیهای گوشتی، مهمترین کار کاهش بافت از یک قسمت و افزودن بافت به قسمت دیگر است.
بافتی که اضافه میشود معمولا از غضروف تیغهی بینی است. در موارد خاص که تیغهی بینی غضروف نداشته باشد از غضروف گوش، بدون اینکه به ظاهر گوش صدمهای وارد شود استفاده میشود به این ترتیب آنچه که از غضروف بینی کم و یا به آن اضافه میگردد باعث میشود که نوک بینی جمعتر شود و تقویت پایهی بینی، سبب کشش نوکبینی و زیبایی و دوام عمل جراحی بینی میگردد.
عوارض عمل بینی گوشتی
افرادی که مشکل اصلی آنها بافت نرم زیاد و بهخصوص پوست قطور در بینی است، به این دلیل که تورم ناشی از عمل برای شکلدهی نهایی طولانی میشود، کار عمل جراحی بینی آنها کمی دقیقتر و حساستر است و به جراح مجرب و کارآمدتری نیاز دارد که هم جراح و هم بیمار باید کمی صبور باشند تا به نتیجه دلخواه دست پیدا کنند. این زمان گاهی تا سه سال هم طول میکشد. البته لازم به ذکر است این تورم در بینیهای گوشتی با آمپولهای ضدالتهاب برطرف میشود .
کیفیت و ضخامت پوست یکی از عوامل تعیینکنندهی نتیجهی نهایی عمل بینی است و همچنین یکی از مواردی است که به سختی میتوان پیشبینی کرد. در جراحی بینی بیشترین کاری که انجام میشود تغییر شکل غضروف و استخوان بینی است که اسکلتبندی بینی را میسازد.
جراحان به روشهای مختلف غضروف و استخوان بینی را تغییر میدهند تا به شکل مورد نظر برسند. در طول دورهی بهبود، هنگامی به نتیجه ی مورد نظر میرسند که پوست و بافت نرم بینی به سمت چارچوب بینی منقبض شود. این فرآیند چند ماه طول میکشد. به همین دلیل است که شما نتیجه ی نهایی را تا هفتهها و یا ماهها بعد از جراحی نمیبینید زیرا پوست و بافت، نرم و متورم است.