چین و چروک و فرورفتگیهای حاصل از جوش و آکنه در سالهای بعد از بلوغ، باعث میشود افراد از ظاهر پوستشان رضایت نداشته باشند و برای بهتر کردن وضعیت آن اقدام به درمان کنند. یکی از روشهایی که پزشکان به بیمارانشان توصیه میکنند، میکرونیدلینگ است که در ادامه با آن آشنایی بیشتری پیدا خواهید کرد.
میکرونیدلینگ و دانستنیهایی درباره آن
میکرونیدلینگ چگونه روش درمانی است؟
دستگاهی که پزشکان برای این منظور استفاده میکنند، از یک بدنهی کوچک فلزی با یک قطعهی سوزندار در سر این دستگاه تشکیل شده است. این سری که تعداد زیادی سوزن کوچک و ظریف دارد، قابل تعویض است و برای هر بیمار عوض میشود. سوزنهای این دستگاه با طول 2 تا 3 میلیمتر با سطح پوست بیمار تماس پیدا میکند و با ایجاد خراش باعث ایجاد زخم جزئی در آن میشود.
این زخمها در پوست باعث تحریک پوست به کلاژن سازی میشود و پوست شروع به ترمیم خودش میکند که در این صورت چین و چروک و جای جوش نیز تا حدود زیادی رفع میشوند. همانطور که میدانید بعد از انجام میکرونیدلینگ، صورت بیمار کمی پف کرده و صورتی رنگ میشود که با کرمهایی که پزشکان برای بیماران تجویز میکنند، التهابات ناشی از تماس سوزن با پوست تا حد زیادی رفع میشود.
همچنین استفاده از کمپرس یخ تا چند ساعت بعد نیز به بهبود التهابات کمک زیادی میکند.
میکرونیدلینگ برای چه نوع آسیبهای پوستی مورد استفاده قرار میگیرد؟
چین و چروکهای ریز مانند اطراف چشم و بالای لب، لکهای سفیدی که گاهی روی پوست بعضی از افراد تشکیل میشود، اسکار کم عمق و جای آبله مرغان. همچنین برای برطرف کردن و کاهش منافذ باز پوست نیز میتواند مورد استفاده قرار بگیرد.
مزایای میکرونیدلینگ چیست؟
در این روش اپیدرم پوست تحت تاثیر قرار نمیگیرد (بر عکس لیزر) به همین خاطر با خیال راحت میتوان آن را چند بار انجام داد و تکرار کرد.
دورهی بهبود این روش از لیزر خیلی کوتاهتر است و بعد از یکی دو روز التهابات پوست برطرف میشود.
این روش را برای پوستهای بسیار حساس نیز میتوان انجام داد و معمولا برای بسیاری از افراد قابل تحمل است.
میکرونیدلینگ از روشهای موثر و کم هزینه در درمان چین و چروک میباشد.
این روش را برای قسمتهایی از صورت که استفاده از لیزر میتواند در آن ایجاد مشکل کند، مانند اطراف چشمها بسیار مناسب است.
بعضی از دستگاههای مورد استفادهی پزشکان، امواج رادیویی نیز تولید میکند که با نفوذ در بخشهای عمیقتر پوست، سبب افزایش تحریک کلاژن سازی میشود و خب البته این دستگاهها گرانتر نیز هستند. این مطلب که گفته میشود این روش برای پوستهای به رنگ تیره کمتر تاثیرگذاری دارد، یک مطلب غلط است و اصلا رنگ پوست در این روش مطرح نیست و هر کسی با هر رنگ پوست، میتواند متقاضی انجام این درمان باشد.
دربارهی میکرونیدلینگ بیشتر بدانید
درمان خانگی برای رفع چین و چروک صورت(قسمت دوم)