ورزش برای هر فردی و در هر سنی مفید است. ورزش غذای جسم و روح است. اما ورزش کردن برای افرادی که بیماری قلبی دارند خوب نیست. تمرینات ورزشی سخت و سنگین برای بیماران قلبی خطرناک است و باعث آسیب جدی به آن ها می شود. یک متخصص قلب و عروق گفت: اگر کسی در نواحی فک و دندان ها دچار احساس درد شود و این درد تا نواحی ناف فرد ادامه داشته باشد می تواند نشانه ای از بیماری قلبی در فرد باشد.
یک فوق تخصص جراحی قلب و عروق بیان کرد: امروزه بیماری ها و مشکلات قلبی در بین جوانان نسبت به گذشته بسیار افزایش پیدا کرده است. اکثر مراجعین جوان امروزه مشکل سکته قلبی و انسداد عروق قلبی دارند. وی در ادامه افزود: یکسری عوامل عمده برای بروز عارضه ها و سکته های قلبی وجود دارد مانند دیابت، فشارخون، چاقی، مصرف کالری زیاد، عدم فعالیت بدنی، استرس و زمینه ارثی. علاوه بر این مواردی که ذکر شد زندگی شهری پر از آلودگی و استرس، خوردن غذاهای چرب و شور و سرخ کرنی و همچنین مصرف زیاد سوسیس کالباس، کشیدن سیکار و قلیان در بین قشر جوان باعث افزایش ابتلا به بیماری های قلبی شده است. مصرف مواد مخدر و روان گردان و همچنین نوشیدنی های الکلی باعث بهم خوردن ریتم قلب و سکته های قلبی در بین جوانان شده است.
عضو انجمن آترواسکلروز ایران متذکر شد: امروزه اینترنت به بخش اصلی از زندگی مردم تبدیل شده است. و امروزه آمار مصرف اینترنت در بین مردم نسبت به گذشته بسیار بالا رفته است. در میان این بازار گرم اینترنت خطرات امواج موبایل و وای فای را نباید نادیده گرفت. این امواج امروزه در همه جا هستند و برای سلامت بدن بسیار خطر دارند. علاوه بر امواج موبایل و اینترنت پارازیت هم می تواند خطرات بی شمار خودش را بر روی انسان ها مخصوصا زنان باردار و جنین آنها بگذارند. این متخصص در پاسخ به این پرسش که آیا ارتباطی میان بروز مشکلات قلبی با آلودگی هوا وجود دارد یا خیر، گفت: بله مسلما وجود دارد و به ثبت علمی نیز رسیده است. آلودگی های زیست محیطی و حتی آلودگی هایی تحت عنوان آلودگی های نور (نورهایی که شبانه روز با آن برخورد داریم به غیر از نور خورشید) هم در پیدایش بیماری های قلبی و عروقی تاثیر دارند.
وی افزود: معمولا جوانانی که در سنین پایین دچار سکته قلبی می شوند و رگهای قلبشان مسدود می شود بیشتر دچار مرگ ناگهانی می شوند در صورتی که این مشکل در افراد مسن کمتر به مرگ منجر می شود و این به دلیل این است که در افراد مُسِن چون بیماری آهسته تر پیش رفته است باعث می شود رگ ها و عروق جانبی آرام آرام رشد کنند.
پدر پیوند قلب ایران در پاسخ به این سوال که چرا اکثر جوانان بعد از ورزش کردن دچار حملات قلبی می شوند، گفت: سعی کنید ورزش را به طور مستمر دنبال کنید. همیشه قبل از ورزش کردن آمادگی لازم را داشته باشید. انجام ورزش های سنگین برای افرادی که عادت ندارند به ورزش کردن ممکن است باعث مرگ ناگهانی شود. این مشکل ممکن است به دلایل مختلفی اتفاق بیوفتد که عبارتند از: بیماری های قلبی هستند مانند: (کلفتی عضله زیر دریچه آئورت، آنومالی های عروق کرونر) که ثابت شده اند در فعالیت های شدید فرد را دچار مرگ ناگهانی می کند، حال به غیر از این موارد یک عدم تعادلی بین نیاز قلب به اکسیژن و خون در حین ورزش های سنگین به وجود می آید.
کدام ورزش ها برای قلب و عروق مفید هستند؟
ورزش های هوازی باعث تقویت سیستم قلب و عروق و همچنین مشکلات تنفسی و در نهایت افزایش طول عمر می شود. ورزش های هوازی عبارتند از شنا، پیاده روی، دوچرخه سواری و... که برای کسانی که مشکلات قلبی دارند بسیار مفید است. اما در درجه اول بهتر است که بیماران قلبی طبق نظر و تجویز پزشک ورزش های مجاز را انجام دهند.
ورزش های ممنوع برای بیماران قلبی
ورزش های سنگین که نیاز به زور و انرژی زیاد دارند مانند وزنه برداری برای بیماران قلبی اصلا مناسب نیست. کسانی که مشکل قلبی دارند نباید به هیچ وجه به سونا و جکوزی بروند چون ممکن است دچار مشکلات تنفسی شوند و مشکلات قلبی شان تشدید شود.
یک عادت ناسالم و خطرناک، رفتن داخل جکوزی و سپس وارد شدن داخل آب یخ است. این کار می تواند در بیماران قلبی و حتی افراد سالم باعث سنکوپ یا ایست قلبی شود. این کار، به خصوص برای بیماران قلبی، ممنوع است.
تناسب اندام - آموزش ورزش هوازی در خانه
سه ورزش برای افزایش عمر بر اساس تحقیقات
تناسب اندام - ورزش های مناسب کاهش وزن
ممنون از اینکه با زیبامون همراه بودین.