سفارش کالا و خدمات زیبایی

همه چیز درباره رنگ کردن موها در دوران بارداری

دسته: مراقبت از مو تاریخ نگارش: ۱۲ دی ۱۳۹۸ - ۰۹:۱۲
5
تعداد رای‌دهندگان: 6675

برای اینکه بدونید آیا رنگ کردن مو در بارداری مجاز هست یا نه و باید به چه نکاتی در این زمینه توجه داشت، این مقاله از زیبامون رو حتما مطالعه کنید.

همه چیز درباره رنگ کردن موها در دوران بارداری

بارداری یکی از دوره های بسیار متفاوت و شیرین برای تمام خانم هاست که با ورود به این دوره، همه چیز تغییر میکنه! در دوران بارداری نه تنها اندازه و شکل شکم هر روز تغییر میکنه و بزرگ تر میشه بلکه تغییرات خیلی زیادی هم در پوست، مو، هورمون ها و ... هم ایجاد میشه. علاوه بر این، شما باید تا مدت های طولانی، لباس های مورد علاقتون رو فقط در کمد لباس ببینید و یا ممکنه نسبت به غذای مورد علاقتون، تنفر پیدا کنید!

با وجود تمام این تغییرات، خانم های باردار تمایل دارند که زیبایی و جذابیت خودشون رو همچنان حفظ کنند و موضوع نگران کننده ای که براشون وجود داره این هست که آیا رنگ کردن مو در بارداری مجاز هست؟ چطوری میشه رنگ موها رو تغییر داد بدون اینکه آسیب و خطری برای جنین و خودشون ایجاد بشه؟

در ادامه با زیبامون دات کام همراه باشید و پاسخ تمام سوالات خودتون در رابطه با رنگ کردن مو در دوران بارداری رو بخونید و اطلاعات مفیدی در این رابطه کسب کنید.

 

آیا رنگ کردن موها در دوران بارداری بی خطر است؟

اگر قرار هست اطلاعاتی در رابطه با بی خطر یا مضر بودن یک ماده منتقل کنیم باید به سراغ یک منبع معتبر برویم. سازمانی به نام OTIS که در رابطه با خطرات دوران بارداری و جنین فعالیت می کند، مطمئن ترین منبع برای این موضوع هست. طبق گزارشات OTIS، رنگ کردن موها در دوران بارداری، بی خطر هست. این سازمان برای این گزارش خود، 3 دلیل اصلی را بیان کرده است:

 

  • مقدار ماده شیمایی و رنگ مویی که توسط پوست سر جذب شده و وارد جریان خون می شود، کمتر از مقداری هست که بتونه به جنین آسیب وارد کنه.
  • وقتی تاثیرات رنگ مو بر روی حیوانات آزمایشگاهی، مورد بررسی قرار گرفت، هیچ علامتی مبنی بر آسیب در بارداری گزارش نشد.
  • هیچ گزارشی مبنی بر آسیب جنین در زنان بارداری که در این دوران موهایشان را رنگ کرده اند، اعلام نشده است.

 

اگرچه بر طبق گزارش این سازمان جهانی، رنگ کردن مو در دوران بارداری بی خطر اعلام شده اما باید به چند نکته مهم و اساسی در این مورد توجه داشته باشید. اولین نکته مهم در رابطه با رنگ کردن مو در دوران بارداری این هست که ابتدا با پزشک متخصص زنان مشورت کنید و در ادامه به مواردی که در زیر اشاره کرده ایم نیز توجه داشته باشید:

 

رنگ کردن مو در بارداری

 

برای رنگ کردن موها بهتر است تا سه ماهه دوم بارداری صبر کنید

با شروع بارداری و ایجاد تغییرات هورمونی در بدن مادر، رشد موها به شدت افزایش پیدا میکنه و ممکنه بعد از گذشت چند هفته از دوران بارداری، احساس کنید که ریشه موهاتون خیلی رشد کرده و نیاز به رنگ شدن مجدد داره. اما بهتره در این مواقع کمی صبر کنید.

زیرا سه ماهه اول بارداری، یکی از زمان های خیلی مهم برای رشد جنین هست. در واقع در 12 هفته اول بارداری، اکثر اندام های جنین شکل گرفته و رشد می کنند و فولیکول ناخن و موها نیز شکل می گیرند. اگرچه طبق گزارش بالا، مقدار کمی از مواد شیمیایی رنگ مو توسط پوست جذب میشه اما بهتره در سه ماه بارداری، همین مقدار کم هم وارد جریان خون نشه و رشد کودک در شرایط کاملا ایمن و بی خطر باشه و از هر گونه احتمال آسیب که در این زمینه وجود داره، جلوگیری بشه.

 

موهایتان را به طور کامل و یکدست رنگ نکنید

رنگ کردن موها به طور یکدست و یا دکلره کردن موها باعث میشه تا رنگ مو کاملا از ریشه، بر روی موها قرار بگیره. در این مواقع رنگ مو ارتباط نزدیکی با ریشه مو داره و از اونجایی که برای رنگ گرفتن موها باید رنگ مو مدت زمان زیادی (حداقل نیم ساعت) روی موها بمونه، احتمال جذب مواد شیمیایی موجود در رنگ مو توسط پوست سر افزایش پیدا میکنه.

در این مواقع بهتره از سایر روش های رنگ کردن موها که در اون رنگ مو فقط روی ساقه مو قرار می گیره و به ریشه مو نمیرسه استفاده کنید. هایلایت مو، لولایت، امبره، بالیاژ و موادر مشابه میتونن انتخاب بهتری برای رنگ کردن مو در دوران بارداری باشن.

 

رنگ کردن موها

 

استفاده از رنگ موهای ملایم و طبیعی در دوران بارداری

اما اگر به هر دلیلی تمایل دارید در دوران بارداری موهاتون رو رنگ کنید بهتره به سراغ رنگ موهای ملایم و بدون امونیاک بروید. استفاده از رنگ های نیمه دائمی که معمولا بعد از گذشت یک ماه از بین می روند و یا رنگ موهای طبیعی مثل حنا، قهوه، آب چغندر، آب لیمو و چای هم میتونه گزینه جایگزین خیلی بهتری برای رنگ موهای شیمیایی و مضر باشه. 

 

مواد شیمیایی موجود در رنگ مو چگونه بر روی جنین تاثیر گذار هستند؟

زمانی که یک زن بادار هست، بسیاری از مواد موجود در بدن او (چه خوب و چه بد) از طریق جفت، وارد گردش خون جنین می شود. جفت، یک ارگان در بدن هست که به بند ناف متصل بوده و فقط در دوران بارداری در بدن مادر وجود داره. جفت باعث انتقال مواد مغذی و اکسیژن به بدن جنین شده و مواد زایدی که جنین تولید میکنه رو حذف میکنه.

علاوه بر این، جفت دارای نوعی غشا مانع نیز هست و از این طریق خون مادر رو از خون جنین جدا میکنه و همچنین مانع از ورود برخی مواد (بر اساس اندازه) از خون مادر به خون جنین میشه. 

از اونجایی که مواد مضر و سمی موجود در رنگ موها اندازه بسیار کوچکی دارند، میتونن به راحتی از غشا جفت عبور کنند و وارد جریان خون جنین شوند و اگر مقدار این مواد شیمیایی زیاد باشه، ممکن هست آسیب های جدی و جبران ناپذیری رو هم برای جنین ایجاد کنند!

 

بارداری

 

رایج ترین مواد شیمیایی موجود در رنگ موهای دائمی

رنگ موهای دائمی معمولا از مواد شیمیایی که برخی از این مواد کاملا مضر و آسیب رسان هستند ساخته میشن. این مواد شیمیایی معمولا به زمان زیادی برای پردازش و اثرگذاری نیاز دارند و به همین دلیل خطرناک تر هستند. وقتی رنگ مو روی موها قرار می گیره و منتظر هستید تا موها رنگ بگیرند، این مواد شیمیایی از طریق پوست سر و یا از طریق استنشاق و نفس کشیدن به راحتی وارد بدن و جریان خون می شوند. برخی از رایج ترین مواد شیمیایی موجود در رنگ موهای دائمی رو در ادامه معرفی کرده ایم:

 

آمونیاک (Ammonia)

آمونیاک یکی از اصلی ترین مواد شیمیایی موجود در رنگ موهای دائمی هست که باعث میشه تا کوتیکول مو باز بشه و رنگ مو به درون مو نفوذ کنه. وقتی این ماد شیمیایی استنشاق می شود، باعث ایجاد سوزش در چشم، بینی و گلو شده و مشکلاتی رو هم در تنفس کردن ایجاد میکنه. خس خس سینه و درد قفسه سینه از دیگر عوارض هست که آمونیاک به همراه داره و همچنین باعث ایجاد اختلال در غدد درون ریز بدن میشه.

 

امین اتانول (Ethanol amines)

امین اتانول ها معمولا در رنگ موهای بدون آمونیاک برای باز کردن کوتیکول موها مورد استفاده قرار می گیرند و این امکان رو به وجود میارن تا رنگ مو به داخل مو نفوذ کنه. امین اتانول ها به عنوان مواد نگهدارنده خاص در رنگ موها استفاده می شوند و به نتیروژن تجزیه می شوند و باعث تشکیل شدن ماده ای به نام نیتروسامین می شوند. نیتروسامین ها سرطان زا هستند و به همین دلیل اتحادیه اروپا امین اتانول رو در تولید مواد آرایشی ممنوع اعلام کرده است.


p-phenylenediamin یا (PPD)

این ماده شیمیایی یک ماده رنگی حاصل از قطران زغال سنگ (مشتق شده از نفت) هست و به عنوان ماده رنگ کننده در تولید رنگ موها استفاده میشه. رنگ هایی که از قطران زغال سنگ ایجاد میشن باعث ایجاد نقص در هنگام تولد جنین، التهاب پوست و کبد و مسمومیت خون میشن و با ایجاد واکنش های آلرژیک در بدن مرتبط هستند. این ماده شیمیایی نیازی به تاییده FDA نداره و معمولا در تولید رنگ موها استفاده میشه.

 

تولوئن (toluene)

این ماده شیمیایی به عنوان نوعی نوروتوکسین شناخته شده است و اگر به مدت طولانی مدت مورد استفاده قرار بگیره ممکنه باعث ایجاد نقص های مادر زادی و سقط جنین بشه. 

 

رزورسینول (resorcinol)

این یک نوع ماده شیمیایی هست که به عنوان ایجاد کننده اختلال در غدد درون ریز بدن شناخته شده که از هورمون های طبیعی بدن تقلید میکنه و میتونه تاثیرات منفی بر روی رشد، تولید مثل، سیستم عصبی و سیستم ایمنی بدن داشته باشه.

 

استات سرب (Lead acetate)

این ماده شیمیایی نیز به عنوان یک نوروتوکسین مشهور است و همانطور که در بالا اشاره شد آسیب های جدی برای بدن به همراه دارد.

 

رایحه های مصنوعی (Fragrance)

رایحه ها و عطرها معمولا از ده ها ماده شیمیایی مختلف ساخته شده اند و اکثر رایحه های مصنوعی توانایی مختل کردن غدد درون ریز رو دارن.

 

فرمالدئید (Formaldehyde)

فرمالدئیدها به عنوان یک ماده سرطان زا شناخته شده اند که با ایجاد سرطان و آسیب به جنین در رحم مرتبط هستند.

 

اینکه چقدر از این مواد شیمیایی وارد بدن مادر شده و به جنین می رسد، به طور کامل مشخص نیست و نیاز به تحقیق و آزمایش های بیشتری داره اما موضوع مهمی که در این رابطه وجود داره این هست که ما در دنیایی زندگی می کنیم که به طور بالقوه با انواع مواد شیمیایی و مضر در ارتباط هستیم و بهتره در دوران بارداری، مواد شیمیایی بیشتری رو مورد استفاده قرار ندید و تا حد امکان موارد احتیاط رو رعایت کنید تا دروان بارداری سالمی رو بگذرونید و نوزاد سالمی هم داشته باشید.

 

رنگ کردن مو

 

اقدامات احتیاطی در رابطه با رنگ کردن مو در دوران بارداری

 

  • بهتره رنگ کردن مو رو در مکانی انجام بدید که دارای تهویه مناسب باشه تا خیلی در معرض استنشاق بوی رنگ مو قرار نداشته باشید.

 

  • اگر در سالن زیبایی که کار رنگ مو یا کاشت ناخن انجام میشه، کار میکنید حتما در هنگام کار از ماسک استفاده کنید و توجه کنید که محل انجام کار شما دارای تهویه مناسب باشه. پوشیدن دستکش در هنگام رنگ کردن موها رو هم فراموش نکنید.

 

  • رنگ مو رو به طور کامل از روی موها بشویید به طوری بعد از پایان شست و شو فقط آب زلال از موها خارج بشه.

 

  • در هنگام رنگ کردن موها از خوردن و نوشیدن خودداری کنید. زیرا ممکنه مواد شیمیایی موجود در رنگ موها بر روی خوراکی ها و یا نوشیدنی ها قرا بگیره و با خوردن این خوراکیها، مواد شیمیایی خیلی سریع و راحت وارد بدن خواهند شد.

 

  • رنگ موهایی که بدون آمونیاک و بدون پراکسید هستند معمولا رنگ موهای ایمن محسوب میشن و می تونید در دوران بارداری استفاده کنید. البته بهتره این رنگ موها رو از برندهای معروف و شناخته شده تهیه کنید تا از سالم بودن محصولات مطمئن بشید.

 

  • رنگ موهایی از برند L’Oreal Paris INOA، رنگ مو برند Clairol Natural Instincts، رنگ مو Matrix و رنگ موهای ارگانیک از برندهای معتبر میتونن انتخاب های بهتری برای دوران بارداری باشن.

 

رنگ مو معروف

 

 

مطالب مرتبط و پیشنهادی:

کاهش وزن و تناسب اندام در دوران قبل و بعد از بارداری

آیا مصرف حنا در دوران بارداری مضر است؟

استایل های شیک و جذاب بارداری + 25 عکس جدید

توجه: مقالات و توصیه‌های "زیبامون" برگرفته از برترین و به‌روزترین منابع بین‌المللی هستند، اما به تمامی کاربران گرامی اکیدا توصیه می شود قبل از انجام موارد درمانی حتما با پزشک خود مشورت نمایند.

ارسال به دوستان در
تلگرام
فیسبوک
امتیاز دهید: ۱ ۲ ۳ ۴ ۵
سفارش کالا و خدمات زیبایی
پیشنهاد امروز ما
نظر خود را ثبت کنید